Mailinglist Archive: opensuse-factory (807 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-factory] X broken with 20170204, system unusable
Stratos Zolotas composed on 2017-02-07 15:21 (UTC+0200):

Felix Miata wrote:

Does the segfault go away if you uninstall all AMD/ATI/Radeon drivers (thus
triggering use of the modeset(0) driver integral to the server)?

Removing xf86-video-amdgpu and xf86-video-ati makes X to start as
expected. Had to reconfigure my layout although due to changed in vga
output numbering.

That has been a zoo over recent Xorg releases according to which driver is used. The Intel driver doesn't bother to report which is/are connected.

What is the best to have the integral driver or the provided packages
and what are the differences? I'm a little confused on that area...

There's no answer to that. Some work better with the generic, others not. In your case a new bug is warranted if you cannot find an existing one, and probably better upstream than directly in openSUSE. Supposedly ATI gfxchips are expected to work better with the AMD/ATI/Radeon than with modesetting, but this is really a domain where the alternatives need to be tried any time something isn't right. Gfxchips are constantly changing. No dev can test directly more than a tiny fraction of those that exist.
--
"The wise are known for their understanding, and pleasant
words are persuasive." Proverbs 16:21 (New Living Translation)

Team OS/2 ** Reg. Linux User #211409 ** a11y rocks!

Felix Miata *** http://fm.no-ip.com/
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-factory+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups