Mailinglist Archive: opensuse-factory (562 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-factory] s2disk = hibernate issues
  • From: nicholas <ndcunliffe@xxxxxxxxx>
  • Date: Wed, 25 Jan 2017 23:16:25 +0100
  • Message-id: <1652716.YtgHf6I7yb@asus>
On Wednesday, 25 January 2017 23:09:05 CET you wrote:
On Wednesday, 25 January 2017 22:51:52 CET you wrote:
nicholas wrote:
Thanks for the hint. But i915.modeset=1 does not make a difference
either.

can check which driver your using first with
grep -P "(L|Unl)oading" /var/log/Xorg.0.log
add see which one does not get unloaded

# grep -P "(L|Unl)oading" /var/log/Xorg.0.log
[ 27.046] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so
[ 27.062] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
[ 27.069] (II) Loading
/usr/lib64/xorg/modules/drivers/modesetting_drv.so [ 27.072] (II)
Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/fbdev_drv.so [ 27.076] (II)
Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/vesa_drv.so [ 27.096] (II)
Loading sub module "fbdevhw"
[ 27.097] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libfbdevhw.so
[ 27.099] (II) Loading sub module "dri3"
[ 27.099] (II) Loading sub module "dri2"
[ 27.099] (II) Loading sub module "present"
[ 27.099] (II) Unloading modesetting
[ 27.099] (II) Unloading fbdev
[ 27.099] (II) Unloading fbdevhw
[ 27.099] (II) Unloading vesa
[ 27.319] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/input/libinput_drv.so
[ 27.549] (II) Loading
/usr/lib64/xorg/modules/input/synaptics_drv.so

looks to me like there is something wrong, since you specify modesetting
and it is then unloaded. have you a config file e.g. in
/usr/share/X11/xorg.conf.d/ which is contradicting?

Hmm, I've never touched a file in /usr/share/X11/xorg.conf.d/.

-rw-r--r-- 1 root root 1099 Jan 23 16:45
/usr/share/X11/xorg.conf.d/10-evdev.conf -rw-r--r-- 1 root root 1350 Jan
18
22:19 /usr/share/X11/xorg.conf.d/10-quirks.conf nb2:~ # rpm -qf
/usr/share/X11/xorg.conf.d/10-evdev.conf
xf86-input-evdev-2.10.5-1.1.x86_64
nb2:~ # rpm -qf /usr/share/X11/xorg.conf.d/10-quirks.conf
xorg-x11-server-1.19.1-1.1.x86_64

Ciao, Michael.

if you added i915.modeset=1, removed any other i915 directives and ran
grub2- mkconfig then its out of my depth. perhaps someone else can shed
light?
maybe your on older/unsupported hardware or something?
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-factory+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >