Mailinglist Archive: opensuse-factory (498 mails)

< Previous Next >
[opensuse-factory] systemd, failed to start udev
  • From: "C. Brouerius van Nidek" <constant@xxxxxxxxxxx>
  • Date: Wed, 18 May 2016 09:19:20 +0700
  • Message-id: <1995753.G30F81y89b@dhcppc2>
At every boot I get a failure message and it takes some time before the boot
process finishes.

I finally started to read through the error info and got following result:
----------------------------
#systemctl status systemd-udev-settle.service
● systemd-udev-settle.service - udev Wait for Complete Device Initialization
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/systemd-udev-settle.service;
static; vendor preset: disabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Tue 2016-05-17 23:30:15 WIB; 20min
ago
Docs: man:udev(7)
man:systemd-udevd.service(8)
Process: 516 ExecStart=/usr/bin/udevadm settle (code=exited, status=1/
FAILURE)
Main PID: 516 (code=exited, status=1/FAILURE)

May 17 23:30:15 bigone systemd[1]: systemd-udev-settle.service: Main process
exited, code=exited, status=1/FAILURE
May 17 23:30:15 bigone systemd[1]: Failed to start udev Wait for Complete
Device Initialization.
May 17 23:30:15 bigone systemd[1]: systemd-udev-settle.service: Unit entered
failed state.
May 17 23:30:15 bigone systemd[1]: systemd-udev-settle.service: Failed with
result 'exit-code'.
-------------------------------
It did not much togive a solution to the problem and reading the man pages
udev and systemd-udevd.service did not help either.

Could somebody with an understanding of my problem give me some guidance?

Thanks beforehand

Constant

--
Linux User 183145 using Tumbleweed on a Pentium IV
System : Linux 4.5.4-1.gdb90c25-default
Distro : openSUSE 20160514 (x86_64)
Desktop: KDE Frameworks: 5.21.0 and Plasma 5.6.3

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-factory+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >