Mailinglist Archive: opensuse-factory (487 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-factory] CUPS not starting automatically in Milestone 6
  • From: Ken Schneider - openSUSE <suse-list3@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Tue, 18 May 2010 11:00:57 -0400
  • Message-id: <4BF2ABA9.2010700@xxxxxxxxxxxxx>
On 05/18/2010 09:12 AM, Sid Boyce pecked at the keyboard and wrote:
On 18/05/10 07:55, Thomas Taylor wrote:
On Tue, 18 May 2010 00:17:30 +0100
Sid Boyce <sboyce@xxxxxxxxxxxxxxxx> wrote:

slipstream:~ # lpq
lpq: Unable to connect to server
slipstream:~ # rccups start
Starting cupsd

< snip >
Regards
Sid.
Hi Sid; Cups working fine for me on openSUSE 11.2 & 11.3-M6. Hardware is
Dell
Studio 1745 laptop with Brother HL-1440 connected via USB to parallel cable.

root@laptop= /home/tom # lpq
brotherhl1440series is ready
no entries
root@laptop= /home/tom # lpc status
brotherhl1440series:
printer is on device 'usb' speed -1
queuing is enabled
printing is enabled
no entries
daemon present
root@laptop= /home/tom #

How did you install your printer, through Yast2 or from cli?

73s! Tom

Should have added: Did you check Yast2 > > Services to see if cups daemon
set
to run at startup?

I used YaST2 to set up my printers. I never had to do that until
Milestone 5.
Using YaST2 --> Services only does one thing and is equivalent to
"chkconfig cups on". Either way it's enabled, but does not start
automatically as it should.
I have now edited /etc/sysconfig/cups and added options shown below.

Shown below what? :-))

I
shall see if that fixes it on the next reboot.
slipstream:~ # ps fax|grep cups
10150 pts/2 S+ 0:00 | \_ grep cups
25058 ? Ss 0:00 /usr/sbin/cupsd -C /etc/cups/cupsd.conf
Regards
Sid.


--
Ken Schneider
SuSe since Version 5.2, June 1998
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse-factory+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups