Mailinglist Archive: opensuse-factory (487 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-factory] Firefox won't start
  • From: Richard Creighton <ricreig@xxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 6 May 2010 19:42:46 -0400
  • Message-id: <201005061942.46279.ricreig@xxxxxxxxx>
On Thursday 06 May 2010 18:15:28 you wrote:
On 05/06/2010 04:34 PM, Richard Creighton wrote:
Ever since updating to >= 3.0 Firefox, I get some variation of the
following:


rcc@Athelon:~> firefox
returned PAC proxy string: direct
*** nss-shared-helper: Shared database disabled (set NSS_USE_SHARED_DB to
enable).

** (firefox:10537): WARNING **: AT-SPI: Accessibility bus not found -
Using session bus.

/usr/bin/firefox: line 128: 10537 Segmentation fault $MOZ_PROGRAM
"$@" rcc@Athelon:~>

Of course, this is from a command line, From the 'kicker', I just get the
'bouncing ball" with no error message, after 30 seconds, it just
disappears with no firefox, no message, no nothing.

To restore Firefox, I have to reinstall, 2.5.9 or earlier, then, it works
again. Installing any version later than that results in failure to
start.

This is with 11.3 factory.

uname -a

Linux Athelon 2.6.34-rc5-6-default #1 SMP 2010-04-22 21:18:20 +0200 i686
athlon i386 GNU/Linux


Updated 6 May

Processor is an AMD 64 running 32bit Dual core mode 2 2G memory, LVM AND
RAID 5 (4 drive x 1Tb) + 3 1Tb drives in the / and /home LVM. This all
worked in 11.2 and 11.3 M4 and earlier until Firefox was updated beyond
2.5.9. Reverting Firefox causes the segfault to disappear, reinstalling
the 3.+ (latest) restores the segfault.

Now the squirrel...I have a virtually identical machine int the other
room with similar hardware and also running factory, that works! ...
but NFS won't run on it!!! The MBd is MSI but the CPU is an AMD...the
MBD on this one is an ASUS. I have another one (ASUS) that I haven't
upgraded yet...production machine, but another ASUS running 11.2 with no
problems. So, far, I'm not sure whether it is the kernel interacting
with Firefox or Firefox itself.

Have you tried starting in safe mode? Add the -safe-mode switch.
ricreig@Athelon:~> firefox --safe-mode

** (firefox:10445): WARNING **: AT-SPI: Accessibility bus not found - Using
session bus.

/usr/bin/firefox: line 128: 10445 Segmentation fault $MOZ_PROGRAM "$@"



Then again with ONE hyphen in the command....

ricreig@Athelon:~> firefox -safe-mode

** (firefox:10474): WARNING **: AT-SPI: Accessibility bus not found - Using
session bus.

/usr/bin/firefox: line 128: 10474 Segmentation fault $MOZ_PROGRAM "$@"
ricreig@Athelon:~>


It made a difference of one digit in the error message, but nothing
starts....unfortunately.....

Thanks but that doesn't seem to be the magic...

Richard

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse-factory+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups
References