Mailinglist Archive: opensuse-factory (533 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-factory] m5 on Geode Panel PC
  • From: "Richard (MQ)" <osl2008@xxxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Fri, 16 Apr 2010 13:48:06 +0100
  • Message-id: <4BC85C86.8090509@xxxxxxxxxxxxxx>
On 15/04/10 11:10, Josef Reidinger wrote:
Richard (MQ) write:
Has anyone managed to install m5 (or anything else recent) on a Panel PC?

I'm trying to work with an Afolux AFL-08A which uses a 500MHz AMD Geode
LX-800 processor (with 512M RAM though) and an AMD CS5536 support chip
(I think this includes the graphics too). We have an 8G CF card as hard
disk.

Installation is from USB DVD, selecting only 'UK' keyboard everything
looks OK until the re-boot when it freezes with the splash screen barely
up. Re-booting with splash disabled, it seems to be as the vt6655 driver
is loaded, but in this state the machine re-boots itself before the
message can be read. Attaching the serial console on another machine &
invoking with console=ttyS0,115200 gets as far as 'loading drivers,
configuring devices' and locks up.

Similar behaviour with m4 fwiw.

Any ideas how to debug this further?

I think that if you boot debug kernel instead of default one you could get
more verbose output which could help (but I am not kernel guy).

Hmm, no sign of a debug kernel even when installing afresh and trawling
round software choices. But using the external serial console I caught
the Oops:

[ 11.043992] Bluetooth: Core ver 2.15
[ 11.686619] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] enabled at IRQ 11
[ 11.692775] vt6655 0000:00:0b.0: PCI INT A -> Link[LNKA] -> GSI 11 (level,
low) -> IRQ 11
[ 11.705669] BUG: unable to handle kernel NULL pointer dereference at (null)
[ 11.708023] IP: [<c04fd28d>] register_netdevice+0x9d/0x290
[ 11.708023] *pde = 00000000
[ 11.708023] Oops: 0000 [#1] SMP
[ 11.708023] last sysfs file:
/sys/devices/pci0000:00/0000:00:0f.4/usb2/2-2/bcdDevice
[ 11.708023] Modules linked in: led_class snd joydev bluetooth(+) rfkill
cs5535_mfgpt sg button soundcore serio_raw pcspkr geode_aes(+) snd_page_alloc
8139too (+) cs5535_gpio vt6655_stage(C+) 8139cp
geode_rng preloadtrace usbhid hid ext4 j bd2 crc16
ohci_hcd rtc_cmos rtc_core ehci_hcd rtc_lib sd_mod usbcore fan process
or ata_generic pata_cs5536 pata_amd libata scsi_mod thermal
thermal_sys hwmon

So this looks very much like a bug & I've filed a report:
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=597299
--
Cheers
Richard (MQ)
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse-factory+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >