Mailinglist Archive: opensuse-factory (533 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-factory] zypper segfault on M5 on 2 x86_64 boxes tested so far (use libzypp-7.0.0)
  • From: Michael Andres <ma@xxxxxxx>
  • Date: Wed, 14 Apr 2010 18:10:37 +0200
  • Message-id: <201004141810.37930.ma@xxxxxxx>
On Tuesday 13 April 2010 10:38:09 Michael Andres wrote:
On Tuesday 13 April 2010 01:39:41 Sid Boyce wrote:
After running zypper ref this morning, further information.

Factory updated from Boost version 1.39.0 to 1.42.0 on friday(?). I
suspect this being the cause. Now valgrind complains, and also a buch
of testcases fail...

# rpm -q boost
boost-1.36.0-2.18.x86_64

Yes, but the installed version does not matter here. Most of the boost
libraries are header-only. This means the code is inlined at compiletime,
and there is no additional shared library used at runtime.

So the boost version that was used to compile libzypp is the important one.

JFYI: I changed libzypp-7.0 to be compiled with -fno-strict-aliasing. This
should help until the issue is finaly fixed. Should be available in
openSUSE:Factory soon.

--

cu,
Michael Andres

+------------------------------------------------------------------+
Key fingerprint = 2DFA 5D73 18B1 E7EF A862 27AC 3FB8 9E3A 27C6 B0E4
+------------------------------------------------------------------+
Michael Andres YaST Development ma@xxxxxxxxxx
SUSE LINUX Products GmbH, GF: Markus Rex, HRB 16746 (AG Nuernberg)
Maxfeldstrasse 5, D-90409 Nuernberg, Germany, ++49 (0)911 - 740 53-0
+------------------------------------------------------------------+

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse-factory+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups