Mailinglist Archive: opensuse-factory (533 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-factory] Netiso MS3: Not all needed modules present in repo.
  • From: Oddball <monkey9@xxxxxx>
  • Date: Sun, 11 Apr 2010 19:54:38 +0200
  • Message-id: <4BC20CDE.6070407@xxxxxx>
Rajko M. schreef:
On Sunday 11 April 2010 08:17:45 Oddball wrote:
...

The reason is that ext4 cann't be read from 11.1:

modprobe ext4dev
then you can mount ext4 file system.

...

there is 'ext4dev.ko' in the given location...'modprobe ext4dev.ko
/lib/modules/2.6.27.29-01-default/kernel/fs/ext4/' gives: modules not found
modprobe ext4dev /lib/modules/2.6.27.29-01-default/kernel/fs/ext4/..
changes nothing, so still cannot open ext4 from 11.1.. :(


If you use kernel 2.6.27.29-01-default which is precondition to load ext4dev
then:
modprobe ext4dev
will load the driver, but I'm not sure that it is included in HAL, so GUI
tools that use HAL to mount drives can fail. Try plain console:
mount /dev/sdXN /mnt
where X is drive letter and N drive number of partition formatted with ext4.
Then see is there any content in /mnt directory. So far I recall I used it
that way and it worked fine.



installed is 2.6.27.29-0.1.1 (aug. 2009) but mount in a console gives
the same output as in a gui: incorrect file system type, invalid option,
missing code page, being lacking aid programme, bad super block-system
on /dev/sda11, or another wrong ..

available is: 2.6.27.45-0.1.1 (feb. 2010)
Would it be wise to install that one?

--

Enjoy your time around,


Oddball, aka M9.


OS: Linux 2.6.27.19-3.2-default x86_64
Huidige gebruiker: oddball@AMD64x2-sfn1
Systeem: openSUSE 11.1 (x86_64)
KDE: 4.2.1 (KDE 4.2.1) "release 103"

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse-factory+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups
References