Mailinglist Archive: opensuse-factory (594 mails)

< Previous Next >
[opensuse-factory] Strange routing-behavour with wlanadapter rtl8187b
  • From: "Michael Steinhauser" <mistr@xxxxxxxxx>
  • Date: Sat, 05 Sep 2009 17:34:26 +0200
  • Message-id: <op.uzsivopv3tl9jo@xxxxxxxxxxx>
Hallo Liste,
I run the above wlanadapter in a Toshiba Satellite A310 on a x86_64 system with the latest opensuse 2.6.31-rc6-3-desktop
I configured the adapter with yast an ifup. When i start the wlan with

ifup wlan0

it connects to my router (fritzbox wlan) and i can go online.

the routing at this time looks like this:

/home/user # route
Kernel IP Routentabelle
Ziel Router Genmask Flags Metric Ref Use Iface
192.168.178.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 wlan0
link-local * 255.255.0.0 U 0 0 0 wlan0
loopback * 255.0.0.0 U 0 0 0 lo
default fritz.fonwlan.b 0.0.0.0 UG 0 0 0 wlan0


When i disconnect the wlan or it does it by itself, the next time i connect i have no more connection to the internet. The route then looks so:

/home/user # route
Kernel IP Routentabelle
Ziel Router Genmask Flags Metric Ref Use Iface
192.168.178.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 wlan0
link-local * 255.255.0.0 U 0 0 0 wlan0
loopback * 255.0.0.0 U 0 0 0 lo
default 192.168.178.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 wlan0

This default IP is the adress of the router, i am connected to the router but can not go online. The routingtable does not change until i shut down the machine. A restart does not change it too. I also noticed the wlan did not start in windows when i booted from Suse. First after the shutdown the route changed to the first entry an i can go online again.

Can someone help. Thank you

--
Erstellt mit Operas revolutionärem E-Mail-Modul: http://www.opera.com/mail/
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse-factory+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
This Thread
  • No further messages