Mailinglist Archive: opensuse-buildservice (63 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-buildservice] Re: QEMU Error
Here is the full output.

[    0s] Memory limit set to 5441830KB
[    0s] Using BUILD_ROOT=/var/cache/obs/worker/root_1
[    0s] Using BUILD_ARCH=armv7l:armv6l:armv5tel
[    0s]
[    0s]
[    0s] obs started "build obs-armtest.spec" at Sat May 12 20:58:23 UTC
2018.
[    0s]
[    0s] Building obs-armtest for project 'Rpm:ARM' repository 'qemu'
arch 'armv7l' srcmd5 '62faf15ad5992ed2224625c450019e0c'
[    0s]
[    0s] processing recipe
/var/cache/obs/worker/root_1/.build-srcdir/obs-armtest.spec ...
[    0s] running changelog2spec --target rpm --file
/var/cache/obs/worker/root_1/.build-srcdir/obs-armtest.spec
[    0s] init_buildsystem --configdir
/srv/obs/run/worker/1/build/configs --cachedir /var/cache/build --clean
--rpmlist /var/cache/obs/worker/root_1/.build.rpmlist
/var/cache/obs/worker/root_1/.build-srcdir/obs-armtest.spec build
rpmlint-Factory ...
[    0s] registering binfmt handlers for cross build
[    0s] write: Invalid argument
[    0s] /proc/sys/fs/binfmt_misc/register: write failed
[    0s] /srv/obs/run/worker/1/build/qemu-reg: line 9: write failed.
Content:
:aarch64:M::\x7fELF\x02\x01\x01\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x02\x00\xb7:\xff\xff\xff\xff\xff\xff\xff\x00\xff\xff\xff\xff\xff\xff\xff\xff\xfe\xff\xff:/usr/bin/qemu-aarch64-binfmt:P
[    0s] /.build/qemu-reg: No such file or directory
[    0s] /.build/qemu-reg: failed. Trying alternate binfmt file
[    0s] write: Invalid argument
[    0s] /proc/sys/fs/binfmt_misc/register: write failed
[    0s] /usr/lib/build/qemu-reg: line 9: write failed. Content:
:aarch64:M::\x7fELF\x02\x01\x01\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x02\x00\xb7:\xff\xff\xff\xff\xff\xff\xff\x00\xff\xff\xff\xff\xff\xff\xff\xff\xfe\xff\xff:/usr/bin/qemu-aarch64-binfmt:P
[    0s] /usr/lib/build/qemu-reg: binfmt registration failed
[    0s] [1/28] preinstalling filesystem...
[    0s] [2/28] preinstalling glibc...
[    0s] [3/28] preinstalling libgcc_s1...
[    0s] [4/28] preinstalling fillup...
[    0s] [5/28] preinstalling libattr1...
[    0s] [6/28] preinstalling libbz2-1...
[    0s] [7/28] preinstalling libcap2...
[    0s] [8/28] preinstalling liblua5_3-5...
[    1s] [9/28] preinstalling liblzma5...
[    1s] [10/28] preinstalling libncurses6...
[    1s] [11/28] preinstalling libpcre1...
[    1s] [12/28] preinstalling libpopt0...
[    1s] [13/28] preinstalling libz1...
[    1s] [14/28] preinstalling attr...
[    1s] [15/28] preinstalling libacl1...
[    1s] [16/28] preinstalling libelf1...
[    1s] [17/28] preinstalling libreadline7...
[    1s] [18/28] preinstalling libselinux1...
[    1s] [19/28] preinstalling bash...
[    1s] [20/28] preinstalling tar...
[    1s] [21/28] preinstalling diffutils...
[    1s] [22/28] preinstalling grep...
[    1s] [23/28] preinstalling sed...
[    1s] [24/28] preinstalling coreutils...
[    1s] [25/28] preinstalling aaa_base...
[    1s] [26/28] preinstalling permissions...
[    1s] [27/28] preinstalling rpm...
[    1s] [28/28] preinstalling pam...
[    1s]
[    1s] running aaa_base preinstall script
[    1s] chroot: failed to run command 'sh': No such file or directory
[    1s] running aaa_base postinstall script
[    1s] chroot: failed to run command 'sh': No such file or directory
[    1s] initializing rpm db...
[    1s] chroot: failed to run command '/usr/bin/rpmdb': No such file or
directory
[    1s]
[    1s] obs failed "build obs-armtest.spec" at Sat May 12 20:58:24 UTC
2018.
[    1s]

I'm using a very simple package for testing that works for i586, x86_64.

ARM Repo

  <repository name="qemu">
    <path project="openSUSE.org:openSUSE:Factory:ARM"
repository="standard"/>
    <arch>armv7l</arch>
    <arch>aarch64</arch>
  </repository>

IA repo
  <repository name="qemu_accel" rebuild="local" block="local">
    <path project="openSUSE.org:openSUSE:Factory" repository="standard"/>
    <arch>x86_64</arch>
  </repository>

Steve


On 5/11/2018 1:24 AM, Andreas Schwab wrote:
On Mai 10 2018, Steve Hertz <s4hertz@xxxxxxxxx> wrote:

When I try to build the ARM repo I get the following message.


[    1s] [27/28] preinstalling rpm...
[    1s] [28/28] preinstalling pam...
[    1s]
[    1s] running aaa_base preinstall script
[    1s] chroot: failed to run command 'sh': No such file or directory
[    1s] running aaa_base postinstall script
[    1s] chroot: failed to run command 'sh': No such file or directory
[    1s] initializing rpm db...
[    1s] chroot: failed to run command '/usr/bin/rpmdb': No such file or
directory
[    1s]
That's not the complete output.

Andreas.



---
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
https://www.avast.com/antivirus

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-buildservice+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-buildservice+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >