Mailinglist Archive: opensuse-buildservice (306 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-buildservice] strange build failure: "package already exists: %debugsource"
  • From: Jan Engelhardt <jengelh@xxxxxxxxxx>
  • Date: Wed, 20 Jan 2010 11:37:24 +0100 (CET)
  • Message-id: <alpine.LSU.2.01.1001201135350.31967@xxxxxxxxxxxxxxx>

On Wednesday 2010-01-20 11:01, Mathias Homann wrote:
Am Mittwoch, 20. Januar 2010 10:44:33 schrieb Jan Engelhardt:
On Wednesday 2010-01-20 10:38, Mathias Homann wrote:
Hi,

all of a sudden builds are failing for me that have been working fine just
the other day.

the error i'm getting is this:

+ exec rpmbuild -ba --define '_srcdefattr (-,root,root)' --define 'disturl
obs://build.opensuse.org/home:lemmy04:snowglobe/openSUSE_11.2/43a17f7b109d
a156510936a46d3b2025- snowglobe' --eval %suse_insert_debug_package
/usr/src/packages/SOURCES/snowglobe.spec
error: Package already exists: %package debugsource

what is going on there?

Everything is alright. You have %debug_package in your .spec file,
but which is already automatically added by BS and standalone tools
like lbuild-jplus and Fedora's rpmbuild.

Many a Packman packages suffer from the same problem that you always
have to remove that offending line beforehand.

since when does that get auto inserted??? the same packages built fine just on
monday... with no changes.

This was done since openSUSE 11.1. You will note that there is
%debug_package in 11.0/coreutils.spec, but not in 11.1/coreutils.spec.
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-buildservice+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse-buildservice+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups