Mailinglist Archive: opensuse-buildservice (250 mails)

< Previous Next >
[opensuse-buildservice] package builds fine locally fails on the server
  • From: Richard Bos <rbos@xxxxxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 30 Apr 2009 23:57:51 +0200
  • Message-id: <200904302357.52698.rbos@xxxxxxxxxxxx>
Hi,

I have a problem with a package that builds fine locally, but when build on
the Build Service the build fails. The package that shows the problem is
server:php:applications horde-util, at the bottom of this email I included the
end of the local build log. As you can see the package passes the rpmlint
test and all seems fine.

On the build service however, the build stops rather quickly with the
following error:
installing php5-pear-5.2.6-49.11
installing horde-token-0.0.4-5.1
Package "/var/lib/pear/Horde_Token.xml" is not valid
install failed
error: %post(horde-token-0.0.4-5.1.noarch) scriptlet failed, exit status 1
mount: can't find / in /etc/fstab or /etc/mtab
System halted.

The post script is:
%post
pear install --nodeps --soft --force --register-only %{xmldir}/%{prj}.xml

With %{xmldir} and %{prj} respectively defined as %{_var}/lib/pear and
Horde_Token.

So I downloaded the horde-token package from the repository and installed it
manually using chroot in the created local build environment. This all works,
now why does it fail at the server???

med:/usr/tmp> pear uninstall --nodeps --ignore-errors --register-only
pear.horde.org/Horde_Token
warning: "horde/Horde_Token" is required by installed package horde/Horde_Form
warning: horde/Horde_Token should not be uninstalled, other installed packages
depend on this package
uninstall ok: channel://pear.horde.org/Horde_Token-0.0.4

med:/usr/tmp> pear install --nodeps --soft --force --register-only
/var/lib/pear/Horde_Token.xml
install ok: channel://pear.horde.org/Horde_Token-0.0.4

med:/usr/tmp> echo $?
0

As (many) packages depend on horde-util, it is a bit awkward that this
happens. Does any one see, what I should see to prevent this problem? What
is different on the Build Server, compared to a local build? The horde-util
spec file is similar to many other horde-* spec file, and all those others
build fine.

/me puzzled...

--
Richard



Wrote: /usr/src/packages/SRPMS/horde-util-0.1.0-0.src.rpm

Wrote: /usr/src/packages/RPMS/noarch/horde-util-0.1.0-0.noarch.rpm

Executing(%clean): /bin/sh -e /var/tmp/rpm-tmp.35682

+ umask 022

+ cd /usr/src/packages/BUILD

+ cd Util-0.1.0

+ /bin/rm -rf /var/tmp/horde-util-0.1.0-build

+ exit 0

... checking for files with abuild user/group

... running 00-check-install-rpms

... installing all built rpms

error: failed to stat /sys/kernel/debug: No such file or directory

Preparing packages for installation...

horde-util-0.1.0-0

install ok: channel://pear.horde.org/Util-0.1.0

... running 01-check-debuginfo

... testing for empty debuginfo packages

... running 02-check-gcc-output

... testing for serious compiler warnings

(using /usr/lib/build/checks-data/check_gcc_output)

(using /var/tmp/build-root-openSUSE_11.1-i586/.build.log)

... running 03-check-binary-kernel-log

... running 04-check-filelist

... checking filelist

... running 05-check-invalid-requires

... running 06-check-installtest

... testing for pre/postinstall scripts that are not idempotent

install ok: channel://pear.horde.org/Util-0.1.0

... running 08-check-permissions

... testing for modified permissions

... running 09-check-packaged-twice

... running 10-check-lanana

... running 11-check-pkgconfig-deps

... testing devel dependencies required by pkgconfig .pc files

... running 12-check-libtool-deps

... testing devel dependencies required by libtool .la files

(can be skipped by "skip-check-libtool-deps" anywhere in spec)

... running 13-check-invalid-provides

... running 14-check-gconf-scriptlets

... testing GConf scriptlet presence

... running 99-check-remove-rpms

... removing all built rpms

(order: reverse horde-util)

error: failed to stat /sys/kernel/debug: No such file or directory

uninstall ok: channel://pear.horde.org/Util-0.1.0


RPMLINT report:
===============
2 packages and 0 specfiles checked; 0 errors, 0 warnings.

med finished "build horde-util.spec" at Thu Apr 30 23:41:01 CEST 2009.


/var/tmp/build-root-openSUSE_11.1-i586/usr/src/packages/SRPMS/horde-
util-0.1.0-0.src.rpm

/var/tmp/build-root-openSUSE_11.1-i586/usr/src/packages/RPMS/noarch/horde-
util-0.1.0-0.noarch.rpm

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-buildservice+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse-buildservice+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
List Navigation
This Thread
  • No further messages