Mailinglist Archive: opensuse-bugs (4769 mails)

< Previous Next >
[Bug 1049097] New: YaST2 - Network Settings report error after changing network manager from wicked to NetworkManager
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Tue, 18 Jul 2017 08:04:57 +0000
  • Message-id: <bug-1049097-21960@http.bugzilla.opensuse.org/>
http://bugzilla.opensuse.org/show_bug.cgi?id=1049097


Bug ID: 1049097
Summary: YaST2 - Network Settings report error after changing
network manager from wicked to NetworkManager
Classification: openSUSE
Product: openSUSE Tumbleweed
Version: Current
Hardware: Other
URL: http://openqa.glados.qa.suse.de/tests/260/modules/mac8
0211_hwsim/steps/63
OS: Other
Status: NEW
Severity: Normal
Priority: P5 - None
Component: YaST2
Assignee: yast2-maintainers@xxxxxxx
Reporter: nsinger@xxxxxxxx
QA Contact: jsrain@xxxxxxxx
Found By: ---
Blocker: ---

## Observation

After changing the network manager in the "YaST2 - Network Settings" and
applying the settings, YaST2 reports an error ("No network running") at the
step "Update configuration". This can be seen also here:
http://openqa.glados.qa.suse.de/tests/260/modules/mac80211_hwsim/steps/63

YaST2 finishes anyway and everything works afterwards like expected
(NetworkManager is usable afterwards).

## Reproducible

1. Open YaST2
2. Go to the "Network Settings"
3. Switch to "Global options" and set your 'Network setup method' from the
default ("wicked") to NetworkManager
4. Apply the settings and observe the error message at the end of applying the
settings (at the last step)

Not tested under SLE, Leap

## Expected result

YaST2 should not report an error to the user here. No real obvious error
happens which needs interaction from the user (as far as i see this - as user).
As it is right now, this message only confuses the end user.

--
You are receiving this mail because:
You are on the CC list for the bug.
< Previous Next >