Mailinglist Archive: opensuse-bugs (4297 mails)

< Previous Next >
[Bug 1040775] New: smplayer: Incorrect default audio output driver
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Thu, 25 May 2017 09:50:54 +0000
  • Message-id: <bug-1040775-21960@http.bugzilla.opensuse.org/>
http://bugzilla.opensuse.org/show_bug.cgi?id=1040775


Bug ID: 1040775
Summary: smplayer: Incorrect default audio output driver
Classification: openSUSE
Product: openSUSE Tumbleweed
Version: Current
Hardware: x86-64
OS: SUSE Other
Status: NEW
Severity: Normal
Priority: P5 - None
Component: Sound
Assignee: tiwai@xxxxxxxx
Reporter: kyrimis@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
QA Contact: qa-bugs@xxxxxxx
Found By: ---
Blocker: ---

The default audio output driver for smplayer is "pulse," instead of "pulse"
(i.e., there is an extra comma). This results in mpv being called with the
option "--ao=pulse,," instead of "--ao=pulse," which mpv cannot understand,
thus failing to start.

A quick workaround is to erase the additional comma from
Preferences->General->Output driver. If I do so, restart smplayer, and ask to
use a user defined driver, smplayer will initialize the text field with the
incorrect "pulse," name.

Looking at the binary, there is, indeed, an occurrence of the string "pulse,"
in it.

To make sure that the problem was not caused by a misconfiguration on my part,
I removed the .config/smplayer directory completely. Smplayer created a new
configuration directory, where smplayer.ini had the incorrect driver name.

The problem does not exist with the packages provided by the smplayer author,
so it is probably caused by an openSUSE customization.

--
You are receiving this mail because:
You are on the CC list for the bug.
< Previous Next >
Follow Ups