Mailinglist Archive: opensuse-bugs (4284 mails)

< Previous Next >
[Bug 1027354] Installer dies on EFI with a signal 11
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Thu, 18 May 2017 15:56:24 +0000
  • Message-id: <bug-1027354-21960-o6PNVjwZ6I@http.bugzilla.suse.com/>
http://bugzilla.suse.com/show_bug.cgi?id=1027354
http://bugzilla.suse.com/show_bug.cgi?id=1027354#c3

H. Zeng <zhx@xxxxxxxxx> changed:

What |Removed |Added
----------------------------------------------------------------------------
CC| |zhx@xxxxxxxxx

--- Comment #3 from H. Zeng <zhx@xxxxxxxxx> ---
I think I have run into similar situation while testing another bug
(https://bugzilla.suse.com/show_bug.cgi?id=939456).

For there, I burn the DVD ISO image of snapshot 20170510 to a USB stick
(details: https://bugzilla.suse.com/show_bug.cgi?id=939456#c59) and boot my
laptop from this USB stick in EFI mode with secure boot ON. My laptop is a
Lenovo ThinkPad T470s with Intel Core i7 7600U CPU.

After booting into the options menu,

1. I choose "Installation" to proceed to the "Language, Keyboard and Licence
Agreement" screen, then abort the installation intentionally. The machine then
turns to the ***signal 11*** screen for 1 minute (with the light on CapsLock
key flashing slowly) and reboots. (I am not intend to really install the
system, just for test, so I aborted the installation manually.)

2. I boot the machine from the USB again and choose "More" -> "Rescue System"
and wait for the system to load. Before the green band on the bottom of the
screen could reach the end, the machine turns to the ***signal 11*** screen for
1 minute (with the light on CapsLock key flashing slowly) and reboots. I have
also run into this with snapshot 20170505 during my tests.

There is no any text other than "*** signal 11 ***" on the screen. And the "***
signal 11 ***" is located at the bottom left corner.

--
You are receiving this mail because:
You are on the CC list for the bug.
< Previous Next >