Mailinglist Archive: opensuse-bugs (3912 mails)

< Previous Next >
[Bug 915652] YaST removes pulseaudio during installation
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Mon, 02 Feb 2015 14:36:03 +0000
  • Message-id: <bug-915652-21960-TLiTwgNZVT@http.bugzilla.suse.com/>
http://bugzilla.suse.com/show_bug.cgi?id=915652

--- Comment #5 from Daniil Larionov <ScumCoder@xxxxxxxxx> ---
(In reply to Ancor Gonzalez Sosa from comment #1)
First of all, please attach YaST logs. I appreciate the screenshots, but the
logs are way more informative.
Point 1.1 of https://en.opensuse.org/openSUSE:Report_a_YaST_bug

Done. The interesting stuff is in /var/log/YaST2/y2log-1.gz/y2log-1, lines
9592...9594:

2015-01-30 19:03:38 <1> (none)(2863) [Ruby] modules/ImageInstallation.rb:1410
Removing type: `package, name: pulseaudio version: 5.0-4.2.4
2015-01-30 19:03:38 <1> (none)(2863) [Pkg] modules/ImageInstallation.rb:1416
Pkg Builtin called: ResolvableRemove
2015-01-30 19:03:38 <1> (none)(2863) [Pkg]
Resolvable_Install.cc(ResolvableUpdateInstallOrDelete):285 Removing package
pulseaudio


On the other hand, it's a fresh installation or an update? The artwork in
your screenshot looks like 13.1 to me.

The first three screenshots are from 13.2.
The next three screenshots are from 13.1, since I wanted to show the "Enable
Pulseaudio Support" checkbox in YaST, and in 13.2 this checkbox was removed. (A
forum user asked me where did I find this option, so I made the screenshots to
show him. This bug was initially discussed on a forum here:
https://forums.opensuse.org/showthread.php/504729-Why-OpenSuSE-removes-pulseaudio-package-during-install).

The bug is identical on 13.1 and 13.2.
The attached log files were generated by 13.2-x64 installed into a VirtualBox.

--
You are receiving this mail because:
You are on the CC list for the bug.
< Previous Next >