Mailinglist Archive: opensuse-bugs (2746 mails)

< Previous Next >
[Bug 813767] Systemd does not work with LSB scripts for Open-Xchange 6.22

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=813767

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=813767#c14


--- Comment #14 from Ralph Moenchmeyer <rm@xxxxxxxxxx> 2013-06-04 01:53:43 UTC
---
Thank you very much for the new service-file. Automatically starting the
open-xchange service via systemd at boot time works now.

However, there are two more things:

1) Dead-Message from "rcopen-xchange status"
********************************************
Looking at the status of the service via "rcopen-xchange status" gives you a
strange message - regard the initial "dead"-statement:


mysys:~ # rcopen-xchange status

Checking for service open-xchange dead

open-xchange.service
Loaded: loaded (/etc/systemd/system/open-xchange.service; enabled)
Active: active (running) since Tue, 2013-06-04 09:11:12 CEST; 11min
ago
Main PID: 3454 (java)
CGroup: name=systemd:/system/open-xchange.service
└ 3454 /usr/bin/java -Xmx512m -XX:+UseConcMarkSweepGC
-XX:MaxPermSize=128M -Dsun.net.inetad...

Jun 04 09:11:12 mysys systemd[1]: Starting open-xchange.service...
Jun 04 09:11:12 mysys systemd[1]: Started open-xchange.service.
<<<<

However:


mysys:~ # systemctl status open-xchange.service
open-xchange.service
Loaded: loaded (/etc/systemd/system/open-xchange.service; enabled)
Active: active (running) since Tue, 2013-06-04 09:11:12 CEST; 11min
ago
Main PID: 3454 (java)
CGroup: name=systemd:/system/open-xchange.service
└ 3454 /usr/bin/java -Xmx512m -XX:+UseConcMarkSweepGC
-XX:MaxPermSize=128M -Dsun.net.inetad...

Jun 04 09:11:12 mysys systemd[1]: Starting open-xchange.service...
Jun 04 09:11:12 mysys systemd[1]: Started open-xchange.service.
<<<<<<


Whilst the starting dead message of rcopen-xchange is not a real problem it may
lead to confusion - especially when you have scripts running that evaluate the
answer of "rcopen-xchange status".


2) Failed state message when stopping the service
***************************************************
There is a confusing statement after a stop of the service:


mysys:~ # systemctl stop open-xchange.service
mysys:~ # systemctl status open-xchange.service
open-xchange.service
Loaded: loaded (/etc/systemd/system/open-xchange.service; enabled)


Active: failed (Result: exit-code) since Tue, 2013-06-04 09:34:54
CEST; 3s ago

Process: 6803 ExecStart=/opt/open-xchange/sbin/open-xchange
(code=exited, status=143)
CGroup: name=systemd:/system/open-xchange.service

Jun 04 09:34:45 mysys systemd[1]: Starting open-xchange.service...
Jun 04 09:34:45 mysys systemd[1]: Started open-xchange.service.
Jun 04 09:34:51 mysys systemd[1]: Stopping open-xchange.service...
Jun 04 09:34:54 mysys systemd[1]: open-xchange.service: main process exited,
code=exited, status=143/n/a
Jun 04 09:34:54 mysys systemd[1]: Stopped open-xchange.service.
Jun 04 09:34:54 mysys systemd[1]: Unit open-xchange.service entered failed
state
<<<<<<

The messages about a "failed state" are somewhat unusual and disturbing.

Could you shortly explain where this comes from ?

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.
< Previous Next >