Mailinglist Archive: opensuse-bugs (2746 mails)

< Previous Next >
[Bug 822770] Install of grub2-efi failed

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=822770

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=822770#c10


Andrey Borzenkov <arvidjaar@xxxxxxxxx> changed:

What |Removed |Added
----------------------------------------------------------------------------
Status|NEW |NEEDINFO
InfoProvider| |nrickert@xxxxxxxxxxxxx

--- Comment #10 from Andrey Borzenkov <arvidjaar@xxxxxxxxx> 2013-06-02 23:13:41
UTC ---
(In reply to comment #6)
I take that back.

The shim-install did not work. It silently failed.

If it had worked, there should have been an entry there for
"opensuse_alt-secureboot" and there isn't.

What is shim-install exit code in this case (echo $? immediately after running
shim-install)?

Could you manually run

efibootmgr -c -d /dev/sda -p 1 -w -L opensuse_alt-secureboot -l
'\EFI\opensuse_alt\shim.efi'
echo $?

Does it fail to add menu entry as well? If it fails - could you run

strace -f -o /tmp/efibootmgr.log efibootmgr -c -d /dev/sda -p 1 -w -L
opensuse_alt-secureboot -l '\EFI\opensuse_alt\shim.efi'

and attach here /tmp/efibootmgr.log?

I wonder if your firmware places restriction on modifying some of environment
variables in secure boot mode ... you are running with secure boot enabled,
right?

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >
References