Mailinglist Archive: opensuse-bugs (5243 mails)

< Previous Next >
[Bug 808871] Cannot log in to either mingetty or X11 under systemd. OK under System V init.

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=808871

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=808871#c17


Tony Mechelynck <antoine.mechelynck@xxxxxxxxxxxx> changed:

What |Removed |Added
----------------------------------------------------------------------------
Status|NEW |RESOLVED
Depends on| |731594
Resolution| |INVALID

--- Comment #17 from Tony Mechelynck <antoine.mechelynck@xxxxxxxxxxxx>
2013-03-20 19:53:59 CET ---
It worked.

For reference (including my own if someday I get a similar problem again), here
are the only changes I did:

1. Copy both files listed in comment #12 to the /root home directory in case
something went wrong.
2. Overwrite them both (in the /etc/systemd tree) with copies of
/lib/systemd/system/getty@.service
3. Replace the ExecStart line to invoke mingetty (as in comment #12) rather
than agetty (as under /lib).
4. Uncomment the [Alias] section at the bottom and set its contents as in
comment #12 above.

5. (Test of all the above) Reboot. (If the test fails, reboot again under
system V init, but the test succeeded.)

That's all. Of course steps 3 and 4 differ (but only slightly) between the two
copies.

After rereading bug 731594 comment #8, I think step 4 was unnecessary but now
it works so I won't try to fix it.

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >
References