Mailinglist Archive: opensuse-bugs (5243 mails)

< Previous Next >
[Bug 809783] New: osuse 12.3,nvidia no hw acceleration
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Sat, 16 Mar 2013 08:33:56 +0000
  • Message-id: <bug-809783-21960@http.bugzilla.novell.com/>

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=809783

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=809783#c0


Summary: osuse 12.3,nvidia no hw acceleration
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 12.3
Version: Final
Platform: x86-64
OS/Version: Other
Status: NEW
Severity: Normal
Priority: P5 - None
Component: Other
AssignedTo: bnc-team-screening@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ReportedBy: epistemepromeneur@xxxxxxx
QAContact: qa-bugs@xxxxxxx
Found By: ---
Blocker: ---


User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:19.0) Gecko/20100101
Firefox/19.0

i installed 12.3 x86_64 yesterday in my desktop.
i installed nvidia driver with nvidia one click method. this installed the G03
310.32 version

vainfo and vdpauinfo deliver expected info : all is good

i checked that NO_KMS_IN_INITRD = yes; this is good because nvidia is not
compliant with kernel video mode settings

in xorg log there is no pb about loading dri2

result : "direct rendering: no" (i checked this with nvidia settings tool)

secondary result :
- with firefox and flash, there is no direct rendering , no hardware (gpu)
acceleration
- with vlc vaapi fails then no hw (gpu) acceleration

with 12.2 x86_64, G02 304.64 there is no pb

someone says we can workaround the pb by adding the user to "video" group

see
http://forums.opensuse.org/english/get-technical-help-here/hardware/484293-12-3-nvidia-grub2-efi-anomalies.html#post2536022

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1.
2.
3.

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >
Follow Ups