Mailinglist Archive: opensuse-bugs (3543 mails)

< Previous Next >
[Bug 669937] KMS with ATi radeon X1950 XTX fails to detect screen on DVI ports (driver=radeon):

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=669937

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=669937#c28


revealed revealed <revealed@xxxxxxxxxxxx> changed:

What |Removed |Added
----------------------------------------------------------------------------
Status|RESOLVED |REOPENED
Resolution|FIXED |

--- Comment #28 from revealed revealed <revealed@xxxxxxxxxxxx> 2011-09-08
14:20:20 UTC ---
Hello there!

a user in this forum is reporting the exact same issue that was fixed for me in
SuSE 11.4 as -> not fixed for 11.3 (german language forum):
http://www.linux-club.de/viewtopic.php?f=48&t=114179&start=20

Can you please have a look into this? SuSE 11.3 with:
2011-08-17 05:04:48|kernel-desktop|2.6.34.10-0.2.1|i586||repo-update|

He still needs to booted with: "i2c-algo-bit.bit_test=0"

linux-qvuf:~ # dmesg | egrep "radeon|drm"
[ 1.205561] [drm] Initialized drm 1.1.0 20060810
[ 1.254360] [drm] radeon defaulting to kernel modesetting.
[ 1.254366] [drm] radeon kernel modesetting enabled.
[ 1.254494] radeon 0000:04:00.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
[ 1.254502] radeon 0000:04:00.0: setting latency timer to 64
[ 1.255809] [drm] initializing kernel modesetting (RV410 0x1002:0x5E4B).
[ 1.255944] [drm] register mmio base: 0xCFFE0000
[ 1.255948] [drm] register mmio size: 65536
[ 1.258630] [drm] GPU reset succeed (RBBM_STATUS=0x00000140)
[ 1.258640] [drm] 1 Power State(s)
[ 1.258642] [drm] State 0 Default (default)
[ 1.258644] [drm] 0 PCIE Lanes
[ 1.258646] [drm] 1 Clock Mode(s)
[ 1.258649] [drm] 0 engine/memory: 425000/350000
[ 1.258656] [drm] radeon: power management initialized
[ 1.258660] [drm] Generation 2 PCI interface, using max accessible memory
[ 1.258666] radeon 0000:04:00.0: VRAM: 256M 0xD0000000 - 0xDFFFFFFF (256M used)
[ 1.258669] radeon 0000:04:00.0: GTT: 512M 0xB0000000 - 0xCFFFFFFF
[ 1.258741] radeon 0000:04:00.0: irq 27 for MSI/MSI-X
[ 1.258748] radeon 0000:04:00.0: radeon: using MSI.
[ 1.258772] [drm] radeon: irq initialized.
[ 1.259451] [drm] Detected VRAM RAM=256M, BAR=256M
[ 1.259455] [drm] RAM width 128bits DDR
[ 1.259553] [drm] radeon: 256M of VRAM memory ready
[ 1.259556] [drm] radeon: 512M of GTT memory ready.
[ 1.259580] [drm] GART: num cpu pages 131072, num gpu pages 131072
[ 1.262095] [drm] PCIE GART of 512M enabled (table at 0xD0040000).
[ 1.262105] [drm] radeon: 2 quad pipes, 1 z pipes initialized.
[ 1.262117] [drm] radeon: cp idle (0x10000C03)
[ 1.262165] [drm] Loading R400 Microcode
[ 1.262170] platform radeon_cp.0: firmware: requesting radeon/R420_cp.bin
[ 1.264561] [drm] radeon: ring at 0x00000000B0000000
[ 1.264585] [drm] ring test succeeded in 1 usecs
[ 1.264797] [drm] radeon: ib pool ready.
[ 1.264878] [drm] ib test succeeded in 0 usecs
[ 1.264916] [drm] Default TV standard: PAL
[ 1.264975] [drm:radeon_i2c_create] *ERROR* Failed to register bit i2c VGA
[ 1.264994] [drm] Default TV standard: PAL
[ 1.265213] [drm:radeon_i2c_create] *ERROR* Failed to register bit i2c DVI
[ 1.265224] [drm] Radeon Display Connectors
[ 1.265228] [drm] Connector 0:
[ 1.265230] [drm] S-video
[ 1.265233] [drm] Encoders:
[ 1.265235] [drm] TV1: INTERNAL_DAC2
[ 1.275323] [drm] Initialized radeon 2.3.0 20080528 for 0000:04:00.0 on minor 0

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >