Mailinglist Archive: opensuse-bugs (3542 mails)

< Previous Next >
[Bug 715855] New: fuse lkm not autoloaded
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Sat, 3 Sep 2011 09:07:58 +0000
  • Message-id: <bug-715855-21960@http.bugzilla.novell.com/>

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=715855

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=715855#c0


Summary: fuse lkm not autoloaded
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 12.1
Version: Milestone 5
Platform: All
OS/Version: SuSE Other
Status: NEW
Severity: Normal
Priority: P5 - None
Component: Basesystem
AssignedTo: bnc-team-screening@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ReportedBy: bwiedemann@xxxxxxxx
QAContact: qa@xxxxxxx
CC: aj@xxxxxxxx, gregkh@xxxxxxxx, cthiel@xxxxxxxx,
mszeredi@xxxxxxxxxx
Found By: System Test
Blocker: ---


last seen working 2011-07-28 in Build0171
first seen failing 2011-08-02 in Build0176

looking closer at my openQA mozmill test results, I found that it failed
recently because curlftpfs got a permission denied on /dev/fuse.
/dev/fuse had 600 permissions.
I found that the fuse lkm was not autoloaded on device access.
manually running sudo /sbin/modprobe fuse
did trigger udev to properly set /dev/fuse to 666 to make curlftpfs work.

there was (among others) a udev update on 2011-07-27

bug looks thus:
http://openqa.opensuse.org/viewimg/opensuse/testresults/openSUSE-NET-i586-Build0176-gnome/mozmill_setup-3.png

Reproducible: Always

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >