Mailinglist Archive: opensuse-bugs (3542 mails)

< Previous Next >
[Bug 715605] New: Sound not working in KDE4
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Fri, 2 Sep 2011 00:49:26 +0000
  • Message-id: <bug-715605-21960@http.bugzilla.novell.com/>

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=715605

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=715605#c0


Summary: Sound not working in KDE4
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 12.1
Version: Factory
Platform: x86-64
OS/Version: SuSE Other
Status: NEW
Severity: Normal
Priority: P5 - None
Component: Sound
AssignedTo: tiwai@xxxxxxxx
ReportedBy: n5xwb@xxxxxxxxxxx
QAContact: qa@xxxxxxx
Found By: ---
Blocker: ---


User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:8.0a1) Gecko/20110708
Firefox/8.0a1

Simply as a "user" call up KDE4 in runlevel 3 (startx) (not 5) and do nothing.
As it comes up or down it will play a small short tune as it come up and goes
down. This does assume that yast2>Hardware>Sound has been set and the levels
are up. Once complete do the same thing in root. Note that KDE4s short music
plays while coming up.

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1.In run level 3 use startx as a user
2.as KDE4 comes up there is no sound and Multimedia shows nothing but Dummy
3.Now try it as root - it will work
Actual Results:
As a user the sound fails. As root it works
So Amarok, anything TV or flash fails to work as a user.
It worked in 11.4 12.1 3 and fails in 12.1 5.

Expected Results:
As a user in runlevel 3 I would expect the sound to work on things like Kmix,
gamix, amarok, tvtime, kradio and anything with flash audio.

And that KDE4 was be able to play it start/stop sounds.

I have changed dsp, mixer, and audio to 666 from 660 to allow apps to use it
I have set it up in yast2>Hardware>Sound and a reasonable level again it works
as root but not as a user. I have run SuSEconfig looking for permissions
error.
I have made sure the user was added to /etc/group/audio

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >