Mailinglist Archive: opensuse-bugs (4068 mails)

< Previous Next >
[Bug 714650] New: LiveCD install fails to boot
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Mon, 29 Aug 2011 09:19:38 +0000
  • Message-id: <bug-714650-21960@http.bugzilla.novell.com/>

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=714650

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=714650#c0


Summary: LiveCD install fails to boot
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 12.1
Version: Factory
Platform: All
OS/Version: SuSE Other
Status: NEW
Severity: Critical
Priority: P5 - None
Component: Basesystem
AssignedTo: bnc-team-screening@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ReportedBy: bwiedemann@xxxxxxxx
QAContact: qa@xxxxxxx
CC: mmarek@xxxxxxxx
Found By: System Test
Blocker: ---


Created an attachment (id=448126)
--> (http://bugzilla.novell.com/attachment.cgi?id=448126)
serial console output

LiveCD installs fail to boot (maybe from mkinitrd problem)

Reproducible: Always

Steps To Reproduce:
1. do default install from current (Build0240) KDE-LiveCD

Actual Results:
bootloader and initrd run, but fail to mount rootfs so panics without
/sbin/init


last seen working in Build0220 2011-08-19
first seen failing in Build0233 2011-08-26

log has some interesting entries:

boot/03-storage.sh: line 24: /config/mount.sh: No such file or directory
..
mount -o rw -t sysfs /dev/disk/by-id/ata-QEMU_HARDDISK_QM00001-part2 /root
No init found. Try passing init= option to the kernel.


bug looks like this:
http://openqa.opensuse.org/viewimg/opensuse/testresults/openSUSE-KDE-LiveCD-i686-Build0240/timeout-10.png

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >