Mailinglist Archive: opensuse-bugs (4068 mails)

< Previous Next >
[Bug 713728] New: AD authentication with samba doesn't work without reprofiling apparmor
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Tue, 23 Aug 2011 13:32:00 +0000
  • Message-id: <bug-713728-21960@http.bugzilla.novell.com/>

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=713728

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=713728#c0


Summary: AD authentication with samba doesn't work without
reprofiling apparmor
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 12.1
Version: Milestone 3
Platform: x86-64
OS/Version: SuSE Other
Status: NEW
Severity: Major
Priority: P5 - None
Component: AppArmor
AssignedTo: jeffm@xxxxxxxxxx
ReportedBy: diego.ercolani@xxxxxxxxx
QAContact: qa@xxxxxxx
Found By: ---
Blocker: ---


Created an attachment (id=447186)
--> (http://bugzilla.novell.com/attachment.cgi?id=447186)
new apparmor profile for nmbd

User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:5.0) Gecko/20100101
Firefox/5.0

When select authenticating mode from Active Directory Domain, samba services
(smbd, nmbd, winbindd) are executing but without changing apparmor profiles or
disabling apparmor, samba fails without any log output.

I used the aa-logprof utility to enable file accesses needed by nmbd and smbd
daemons.

I attach my /etc/apparmor.d/usr.sbin.{nmbd,smbd} files for information purpose.


Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1.
2.
3.

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >