Mailinglist Archive: opensuse-bugs (6934 mails)

< Previous Next >
[Bug 681113] New: setup-pulseaudio --disable breaks mplayer.conf
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Sun, 20 Mar 2011 15:22:35 +0000
  • Message-id: <bug-681113-21960@http.bugzilla.novell.com/>

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=681113

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=681113#c0


Summary: setup-pulseaudio --disable breaks mplayer.conf
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 11.4
Version: Final
Platform: x86-64
OS/Version: Other
Status: NEW
Severity: Major
Priority: P5 - None
Component: Sound
AssignedTo: tiwai@xxxxxxxxxx
ReportedBy: suse-beta@xxxxxxxxx
QAContact: qa@xxxxxxx
Found By: Beta-Customer
Blocker: ---


After running
setup-pulseaudio --disable
mplayer (from packman) complains about a broken option:

# mplayer
Option ,alsa needs a parameter at line 77

After some searching, I found out that this is about /etc/mplayer/mplayer.conf.
The diff before/after running setup-pulseaudio --disable:

--- mplayer.conf_before_setup_pa
+++ mplayer.conf
@@ -74,3 +74,3 @@
# Specify default audio driver (see -ao help for a list).
-ao=pulse,alsa
+,alsa

It should be obvious why this breaks mplayer...
(Changing the line to ao=alsa fixes the problem.)

Please release a fixed setup-pulseaudio as maintenance update.

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >