Mailinglist Archive: opensuse-bugs (6175 mails)

< Previous Next >
[Bug 619754] can not power down from command line or lock/logoff widget by user or root.
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Fri, 16 Jul 2010 15:29:15 +0000
  • Message-id: <20100716152915.42754245520@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=619754

http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=619754#c21


--- Comment #21 from Russ Fineman <upscope@xxxxxxx> 2010-07-16 15:29:12 UTC ---
Thomas sorry for taking so long to get back to you. Had a newsletter to get
out, did not want to corrupt something here on RC2. I finally finished Wed. On
thursday I installed a brand new 1TB internal disc, and installed the new
released version of 11.3 from the downloaded DVD. Installed with no problems.
Spent yesterday and this morning early straighting out the menu.ist stuff, and
retesting all the about steps to see why I still cannot power down. Same result
as 11.3-RC2. Went thru the Intel motherboard manual and all setting are correct
except for the changes made for the boot sequence. What I have now is three
systems:
1 TB Disc 11.3-Released version
320 GB Disc 11.3 RC2
320 GB Disc 11.2
Below are the 11.2 interrupts you asked about:






Below are 11.3 interrupts from 11.3 RC2:

11.3 less /proc/interrupts

CPU0 CPU1
0: 214971 230280 IO-APIC-edge timer
1: 1 1 IO-APIC-edge i8042
3: 1 1 IO-APIC-edge
8: 28 22 IO-APIC-edge rtc0
9: 0 0 IO-APIC-fasteoi acpi
12: 2 2 IO-APIC-edge i8042
16: 57865 118 IO-APIC-fasteoi pata_marvell, nvidia
17: 3599 6180 IO-APIC-fasteoi ehci_hcd:usb1, uhci_hcd:usb5
18: 0 0 IO-APIC-fasteoi uhci_hcd:usb3, uhci_hcd:usb8
19: 2 1 IO-APIC-fasteoi uhci_hcd:usb7, ohci1394
21: 0 0 IO-APIC-fasteoi uhci_hcd:usb4
23: 989 358 IO-APIC-fasteoi ehci_hcd:usb2, uhci_hcd:usb6
27: 11974 19430 PCI-MSI-edge ahci
28: 6532 66 PCI-MSI-edge eth0
29: 359 409 PCI-MSI-edge hda_intel
NMI: 0 0 Non-maskable interrupts
LOC: 184298 181515 Local timer interrupts
SPU: 0 0 Spurious interrupts
PMI: 0 0 Performance monitoring interrupts
PND: 0 0 Performance pending work
RES: 204644 200594 Rescheduling interrupts
CAL: 1121 121 Function call interrupts
TLB: 5800 5797 TLB shootdowns
TRM: 0 0 Thermal event interrupts
THR: 0 0 Threshold APIC interrupts
MCE: 0 0 Machine check exceptions
MCP: 28 28 Machine check polls
ERR: 1
MIS: 0
/proc/interrupts lines 1-30


11.2 less /proc/interrupts

CPU0 CPU1
0: 35669 44365 IO-APIC-edge timer
1: 1 1 IO-APIC-edge i8042
3: 1 1 IO-APIC-edge
8: 30 25 IO-APIC-edge rtc0
9: 0 0 IO-APIC-fasteoi acpi
12: 0 4 IO-APIC-edge i8042
16: 8227 64 IO-APIC-fasteoi pata_marvell, nvidia
17: 1371 1689 IO-APIC-fasteoi ehci_hcd:usb1,
uhci_hcd:usb5
18: 0 0 IO-APIC-fasteoi uhci_hcd:usb3,
uhci_hcd:usb8
19: 2 1 IO-APIC-fasteoi uhci_hcd:usb7,
ohci1394
21: 0 0 IO-APIC-fasteoi uhci_hcd:usb4
22: 460 238 IO-APIC-fasteoi HDA Intel
23: 77287 520 IO-APIC-fasteoi ehci_hcd:usb2,
uhci_hcd:usb6
27: 5133 5743 PCI-MSI-edge ahci
28: 167 31 PCI-MSI-edge eth0
NMI: 0 0 Non-maskable interrupts
LOC: 38153 4468 Local timer interrupts
SPU: 0 0 Spurious interrupts
CNT: 0 0 Performance counter interrupts
PND: 0 0 Performance pending work
RES: 9942 24160 Rescheduling interrupts
CAL: 180 1078 Function call interrupts
TLB: 594 619 TLB shootdowns
TRM: 0 0 Thermal event interrupts
THR: 0 0 Threshold APIC interrupts
MCE: 0 0 Machine check exceptions
MCP: 1 1 Machine check polls
ERR: 1
MIS: 0

also when I try the S or 1 logon. The echo command says the directory or final
are not there. If I just boot up and use dolphing both debug files are in
correct directory. I am logged in as root since it starts by asking for root
password.

Did notice two other things on boot that may effect this, I'm not sure.
0n 11.3 if I start normal or single step thru the boot proces nscd fails. On
11.2 if I start normal fuse.boot fails, if I single step it does Not fail.

restart and going to 11.2 allows normal shutdown, so I not sure how it can be
BIOS or hardware unless some command or script has changed.

Thanks again for your help.

Not sure what next steps should be?

--
Configure bugmail: http://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >
References