Mailinglist Archive: opensuse-bugs (4690 mails)

< Previous Next >
[Bug 582736] New: OpenSuse 11.2 suffers from bugs of outdated version of dmraid (1.0.0-rc15)
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Wed, 24 Feb 2010 15:17:06 +0000
  • Message-id: <bug-582736-21960@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/>
http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=582736

http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=582736#c0


Summary: OpenSuse 11.2 suffers from bugs of outdated version of
dmraid (1.0.0-rc15)
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 11.2
Version: Final
Platform: x86-64
OS/Version: openSUSE 11.2
Status: NEW
Severity: Major
Priority: P5 - None
Component: Basesystem
AssignedTo: bnc-team-screening@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ReportedBy: TLingk@xxxxxxxxxxx
QAContact: qa@xxxxxxx
Found By: ---
Blocker: ---


User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; de; rv:1.9.1.8)
Gecko/20100202 Firefox/3.5.8

I installed OpenSuse 11.2/x86-64 on a PC with ASUS P7P55D board. I set up a
fake raid 10 in the boards bios consiting of 4 1TB disks. The raid is correctly
detected and accessible.

When I replaced a disk in the raid by a new one and started a rebuild using
dmraid -R ..., the rebuild correctly started and terminated, but when booting
for the next time, the bios still reported "rebuild" state instead of "normal"
state.

When looking for the reason, I found, that this seems to be a known bug in
dmraid-1.0.0-rc15 that is currently shipped with OpenSuse 11.2. Obviously,
dmraid-1.0.0-rc15 doesn't update the isw metadata appropriately after rebuild
is done.
Meanwhile, dmraid-1.0.0-rc16 is out, that seems to have this bug fixed.

(see also http://lists.opensuse.org/opensuse-features/2009-09/msg00080.html)

So updating the OpenSuse 11.2 repositories to dmraid-1.0.0-rc16 should solve
this problem.





Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. Set up raid 10 in the bios
2. boot OpenSuse 11.2
3. replace one disk of the raid
4. start a rebuild on the raid dmraid -R ...
5. wait until rebuild is finished
6. reboot and watch bios messages
Actual Results:
Bios still shows raid status "rebuild" after rebuild is finished.

Expected Results:
Bios should show raid status "normal" after successful rebuild competion.

--
Configure bugmail: http://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >