Mailinglist Archive: opensuse-bugs (4691 mails)

< Previous Next >
[Bug 581685] New: gnome setting daemon crashes everytime - GLib-GObject-CRITICAL **
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Mon, 22 Feb 2010 08:31:50 +0000
  • Message-id: <bug-581685-21960@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/>
http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=581685

http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=581685#c0


Summary: gnome setting daemon crashes everytime -
GLib-GObject-CRITICAL **
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 11.0
Version: Final
Platform: x86-64
OS/Version: Other
Status: NEW
Severity: Major
Priority: P5 - None
Component: GNOME
AssignedTo: bnc-team-gnome@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ReportedBy: drankinatty@xxxxxxxxxxxxxxxxxx
QAContact: qa@xxxxxxx
Found By: ---
Blocker: ---


Created an attachment (id=343719)
--> (http://bugzilla.novell.com/attachment.cgi?id=343719)
~/.xsession-errors file

User-Agent: Opera/9.80 (X11; Linux x86_64; U; en) Presto/2.2.15
Version/10.10

Guys,

This is strange. After updates ~2 weeks ago, the gnome-settings-daemon will
not run in gnome and crashes every time you try and start it. The Bizarre thing
is that the gnome theme settings are fine under kde4 with the gtk-qt
configuration. When you attempt to open gnome-appearance you get the following
error dialog:

---------------
Unable to start the settings manager 'gnome-settings-daemon'.
Without the GNOME settings manager running, some preferences may not take
effect. This could indicate a problem with Bonobo, or a non-GNOME (e.g. KDE)
settings manager may already be active and conflicting with the GNOME settings
manager.
---------------

I have killed anything kde-ish and it still will not run. When run from the
command line, the following error is displayed:

(gnome-appearance-properties:4251): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref:
assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed

Needless to say, none of the themes work in gnome and all gtk apps look
horrible without themes. The funny thing is, that when you first start the
Appearance settings, all you settings appear and look correct for a couple of
seconds until it crashes, then it all goes back to the unthemed state.

Let me know what else you would like me to send. I have posted to the openSuSE
list and to gnome-dev list, but I haven't gotten any fixes. Thanks.

(~/.xsession-errors is attached)

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. open gnome control panel
2. choose 'Appearance'
3. It crashes
Actual Results:
See 1,2,3 above

Expected Results:
The gnome setting daemon will run normally and allow you to use the appearance
settings.

--
Configure bugmail: http://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >