Mailinglist Archive: opensuse-bugs (4691 mails)

< Previous Next >
[Bug 581376] New: No sound in KDE 4.3.5 on Dell Studio 1737 after update to latest pulseaudio
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Fri, 19 Feb 2010 18:53:22 +0000
  • Message-id: <bug-581376-21960@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/>
http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=581376

http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=581376#c0


Summary: No sound in KDE 4.3.5 on Dell Studio 1737 after update
to latest pulseaudio
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 11.2
Version: Final
Platform: x86-64
OS/Version: openSUSE 11.2
Status: NEW
Severity: Major
Priority: P5 - None
Component: Sound
AssignedTo: tiwai@xxxxxxxxxx
ReportedBy: vkrevs@xxxxxxxxx
QAContact: qa@xxxxxxx
Found By: ---
Blocker: ---


Created an attachment (id=343560)
--> (http://bugzilla.novell.com/attachment.cgi?id=343560)
Output of alsa-info.sh script

User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; en-GB; rv:1.9.2.0)
Gecko/20100115 SUSE/3.6.0-1.2 Firefox/3.6

I run openSUSE 11.2 for x86_64 on a Dell Studio 1737 notebook. Latest KDE 4.3.5
packages from KDE:KDE4:STABLE are installed and all the latest updates from the
update repo.

After installing the most recent update to pulseaudio, there is no sound after
login into KDE. Issuing "rcalsasound restart" from konsole as root fixes the
problem. There had been no problems with sound prior to this update.

rpm -q kdebase4 kernel-desktop pulseaudio
kdebase4-4.3.5-3.3.x86_64
kernel-desktop-2.6.31.12-0.1.1.x86_64
pulseaudio-0.9.21-1.1.1.x86_64


Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. Perform a reboot.
2. Login into KDE.
3.
Actual Results:
No sound in any application until a manual "rcalsasound restart"

Expected Results:
Sound on login, and sound in all usual applications.

--
Configure bugmail: http://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >