Mailinglist Archive: opensuse-bugs (4664 mails)

< Previous Next >
[Bug 577489] New: Dmesg reports error immediately after startup
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Fri, 5 Feb 2010 18:09:50 +0000
  • Message-id: <bug-577489-21960@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/>
http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=577489

http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=577489#c0


Summary: Dmesg reports error immediately after startup
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 11.3
Version: Milestone 1
Platform: x86-64
OS/Version: openSUSE 11.3
Status: NEW
Severity: Normal
Priority: P5 - None
Component: Basesystem
AssignedTo: bnc-team-screening@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ReportedBy: upscope@xxxxxxx
QAContact: qa@xxxxxxx
Found By: ---
Blocker: ---


User-Agent: Mozilla/5.0 (compatible; Konqueror/4.3; Linux) KHTML/4.3.4
(like Gecko) SUSE

getting this error found in display message (Dmesg) right after
booting 11.3 ms1.

[ 12.211890] hald-probe-inpu[1539]: segfault at 2 ip 00007fb6b5b1f0d9 sp
00007fff609ca3c0 error 4 in libc-2.11.so[7fb6b5aa7000+151000]
[ 12.221551] hald-probe-inpu[1540]: segfault at 2 ip 00007fe5a9c0f0d9 sp
00007ffff0bf2900 error 4 in libc-2.11.so[7fe5a9b97000+151000]
[ 12.226451] hald-probe-inpu[1541]: segfault at 2 ip 00007fafa631c0d9 sp
00007fff47a54af0 error 4 in libc-2.11.so[7fafa62a4000+151000]
[ 12.229858] hald-probe-inpu[1543]: segfault at 2 ip 00007f9447f610d9 sp
00007fff9b9f89d0 error 4 in libc-2.11.so[7f9447ee9000+151000]
[ 12.230608] hald-probe-inpu[1544]: segfault at 2 ip 00007fbf0d9170d9 sp
00007fffce03fa80 error 4 in libc-2.11.so[7fbf0d89f000+151000]
[ 12.231463] hald-probe-inpu[1545]: segfault at 2 ip 00007ffdb8e470d9 sp
00007fffde5fa000 error 4 in libc-2.11.so[7ffdb8dcf000+151000]

Appears this package is provided by glibc.

got following response on newsgroup from Knurpht:

Looks like a bug, so yes. Am i stupid or should it say

hald-probe-input

instead of

hald-probe-inpu

The latest seems so irrational.



Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. boot system
2. log in as user
3. start console and do dmesg command
4. Error towards end of log
Actual Results:
See details above. Should it be input or inpu.

Expected Results:
Not sure

Intel dx48bt2 motherboard, Intel E7200 Core 2 duo 2.53 Mhz, 4GB DDR3, 2 320 GB
SATA drives (sda is 11.2 install and sdb is 11.3), on board sound (Intel), and
GeForce 8400GS graphics. usb hard drives (1TB My Book and 230 GB Ide) and two
Lite-on DVD/cdrom drives.

System comes up but there is some problem with user accessing the usb hard
drives and dvds (root can access fine) This is seperate issue I think?

Please contact me for anything else you need (not sure how to classify this?)

--
Configure bugmail: http://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >