Mailinglist Archive: opensuse-bugs (6633 mails)

< Previous Next >
[Bug 535065] New: misconfigured grub trying to boot from wrong disk
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Fri, 28 Aug 2009 03:24:38 -0600
  • Message-id: <bug-535065-21960@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/>
http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=535065


Summary: misconfigured grub trying to boot from wrong disk
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 11.2
Version: Milestone 6
Platform: All
OS/Version: SuSE Other
Status: NEW
Severity: Major
Priority: P5 - None
Component: Basesystem
AssignedTo: bnc-team-screening@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ReportedBy: estellnb@xxxxxxxxx
QAContact: qa@xxxxxxx
Found By: ---


User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; de; rv:1.9.1.2)
Gecko/20090730 SUSE/3.5.2-2.4 Firefox/3.5.2

If I install on (hd1,6) OpenSuse 11.2 makes a wrong menu.lst-entry letting
the root and initrd point to (hd0,6) instead of (hd1,6). However this is not an
error of device.map. All other OS have the right disk selected. 'device.map'
has not changed from Opensuse 11.1 on and in OS-11.1 things have been working
well.
In addition to the wrong root&initrd reference menu.lst is also being
searched for on (hd0,6) instead of (hd1,6) in spite of /etc/grub.conf not
having changed at all so that I would suppose that this is not only a
configuration problem of Grub but perhaps a bug having been newly introduced
into grub.
There also seems to be a problem in using kernel 2.6.31rc7 with OS-11.1. The
graphical boot menu has fallen back to text mode since I installed rc7 there.

Reproducible: Always

--
Configure bugmail: http://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >