Mailinglist Archive: opensuse-bugs (6630 mails)

< Previous Next >
[Bug 530113] K3565-Z zte/onda 0x19d2:0x0063 umts/hspa modem does not work with smpppd
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Fri, 14 Aug 2009 12:49:29 -0600
  • Message-id: <20090814184929.5738ECC7CD@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=530113

User tschaefer@xxxxxxxxxxx added comment
http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=530113#c3


Thomas Schäfer <tschaefer@xxxxxxxxxxx> changed:

What |Removed |Added
----------------------------------------------------------------------------
Component|Kernel |Hotplug




--- Comment #3 from Thomas Schäfer <tschaefer@xxxxxxxxxxx> 2009-08-14 12:49:28
MDT ---
With opensuse 11.0 und 11.1 I have got it working.
I will test 11.2 at the next milestone.

It seems to depend on the port,

if /dev/ttyUSB0,1,2,3,4 available the right port is /dev/ttyUSB3.


As already mentioned the handling is not very nice. For the old-versions it is
ok. I can do it as described before. (usb_modeswitch, modprobe option, echo
..)

This is also done, when the software from

https://forge.betavine.net/frs/?group_id=12

is used.

But in 11.2 udev/hal rules should set the modem in the correct mode and
option.ko should loaded automatically.

(some devices provide also an sd-card-reader, not only the "cd-rom")

It sound like a Déjà-vu, because huawei made the same s.. three years ago.

--
Configure bugmail: http://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.
< Previous Next >
References