Mailinglist Archive: opensuse-bugs (6372 mails)

< Previous Next >
[Bug 520975] Sound devices work with different model options, but never all together.
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Wed, 5 Aug 2009 05:07:33 -0600
  • Message-id: <20090805110733.4DA39245513@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=520975

User jost@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx added comment
http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=520975#c33





--- Comment #33 from Steffen Jost <jost@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx> 2009-08-05
05:07:32 MDT ---
(In reply to comment #32)
(In reply to comment #31)
6) :(
Without the model option dell-m4-1, the built-in microphone does not work at
all.

However, the docking station's line out works fine without the model option
now.

Strange. As default, model=dell-m4-1 is chosen. It can't be a driver
problem.

Perhaps you have another model setup somewhere in /etc/modprobe.d/* file or
/etc/modprobe.* files?

/etc.modprobe.d # cat sound
#STAC92HD71B*
# options snd-hda-intel model=dell-m4-1 position_fix=2
options snd slots=snd-hda-intel
# u1Nb.ztWiP1hTtl5:82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller
alias snd-card-0 snd-hda-intel

/etc/modprobe.d # grep model *
sound:# options snd-hda-intel model=dell-m4-1 position_fix=2
sound~:options snd-hda-intel model=dell-m4-1

/etc/modprobe.d # grep dell *
sound:# options snd-hda-intel model=dell-m4-1 position_fix=2
sound~:options snd-hda-intel model=dell-m4-1

There is no other directory in /etc that starts with modprobe.


I remember that I saw two entries in alsa-info.sh output.
Yes, I always wondered what that line meant, because it always showed
"dell-m4-2", regardless of what I selected in /etc/modprobe.d/sound. I thought
it was the detected default or something such.



7) :(
"Input Source 2" is for the secondary PCM stream. Using it is a bit tricky,
so
better to forget right now. So, it's no bug, too.

Ok, I was just used from my previous hardware that by clicking some options in
KMix, I could mix several input source (e.g. for Karaoke over Skype, etc.). I
was just wondering whether this functionality was lost now.

Also, the mic is not chosen automatically upon plug in. I always have to select
manually, which is fine with me, but I understood an earlier reply of yours as
indicating that it should als detect, no?

--
Configure bugmail: http://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >