Mailinglist Archive: opensuse-bugs (6597 mails)

< Previous Next >
[Bug 527428] New: No way to configure sound output channel through yast
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Sun, 2 Aug 2009 11:07:21 -0600
  • Message-id: <bug-527428-21960@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/>
http://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=527428


Summary: No way to configure sound output channel through yast
Classification: openSUSE
Product: openSUSE 11.2
Version: Milestone 4
Platform: Other
OS/Version: Other
Status: NEW
Severity: Normal
Priority: P5 - None
Component: YaST2
AssignedTo: bnc-team-screening@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ReportedBy: ajohansson@xxxxxxxxxx
QAContact: jsrain@xxxxxxxxxx
Found By: ---


In 11.2, intelhdmi is available and works. In KDE's "multimedia" module I can
see and configure KDE to use the HDMI output by default.

In YaST though, that doesn't seem to be possible. I can configure mplayer
manually to use the correct output channel, and alsa to use it by default for
everything, but if it's possible to do this in YaST's sound module, it's
certainly not obvious how. So far, everything I've tried has resulted in normal
analog output, which since I only have a HDMI cable connected to this machine,
results in no sound output at all

YaST needs to have an interface where the user is able to select the correct
output channel to use

--
Configure bugmail: http://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >