Mailinglist Archive: opensuse-bugs (12990 mails)

< Previous Next >
[Bug 402586] Ralink RT2500: too low rate selected
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Fri, 23 Jan 2009 12:38:36 -0700 (MST)
  • Message-id: <20090123193836.B18F5245391@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=402586

User dieter.jurzitza@xxxxxxxxxxx added comment
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=402586#c17





--- Comment #17 from Dieter Jurzitza <dieter.jurzitza@xxxxxxxxxxx> 2009-01-23
12:38:32 MST ---
This comment I've received today from Ivo van Doorn from the rt2400-devel list.
Ivo van Doorn is one of the main developers.
So, there is hope in the future, but everyone using rt2xx today needs a patch
somewhere forcing the card to a fixed rate!

Doesn't actually help but rises knowledge :-(((

Hi,

<...snip...>

iwconfig wlan<INTERFACE> rate 54M auto

now, speed will remain up for a while, then starts to go down step by step
until the initial poor and inacceptable condition is met again: 1MB/s and
apparently no signal strength. Weird.

Known issue, the driver has to be forced to a fixed bitrate.
Could you try 2.6.29-rc2? I made a fix in there which I am hoping is the
answer to this problem (But I haven't heard any testresults about it yet).

P.S. I readily sent this email this monday, but apparently it ended up in a
big black electronic hole :-)

Just like every other mail send to rt2400-devel over the last 4 months. :(
The spam filter was overacting and was filtering all mail.

Ivo

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >