Mailinglist Archive: opensuse-bugs (13069 mails)

< Previous Next >
[Bug 464214] YaST2 Qt crashes if some X11 fonts are not installed
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Wed, 14 Jan 2009 10:53:54 -0700 (MST)
  • Message-id: <20090114175354.B5BCACC7CD@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=464214

User mfabian@xxxxxxxxxx added comment
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=464214#c11





--- Comment #11 from Mike Fabian <mfabian@xxxxxxxxxx> 2009-01-14 10:53:53 MST
---
I guess that it worked after adding the packages in the attachment to
comment#5 is caused by the “fonts-config” package.

If “fonts-config” is installed and SuSEconfig is run, fontconfig
cache files are generated in /var/cache/fontconfig.

If these caches don’t exist, the application (here YaST2 via Qt)
creates caches transparently on the fly in ~/.fontconfig.

As these two cases differ, I think it is possible that in one case a
crash happens, in the other not. This might not be the fault of YaST2.

I am not sure what will happen if no fonts at all are installed.

Can you please get your system back into the state where the problem
happens?

Maybe you can reproduce it by uninstalling the rpms from comment#5
again and deleting all the caches in /var/cache/fontconfig and
~/.fontconfig.

What is the output of fc-match and fc-list in the state of the system
when the problem occurs? Do you have any fonts at all in that state
or no fonts at all?

--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.
< Previous Next >
References