Mailinglist Archive: opensuse-bugs (13048 mails)

< Previous Next >
[Bug 455788] ASUS eeePC ACPI failure
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Sun, 4 Jan 2009 10:18:20 -0700 (MST)
  • Message-id: <20090104171820.4CCBE245392@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=455788

User herbert@xxxxxxxxxxxxxxx added comment
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=455788#c5





--- Comment #5 from Herbert Graeber <herbert@xxxxxxxxxxxxxxx> 2009-01-04
10:18:15 MST ---
(In reply to comment #4 from Clark Tompsett)
On a clean load of 11.1 without asus_acpi or eeeEvents, I had no wireless,
suspend, or volume keys. Only the brightness keys worked.

On a clean install on an eeepc 900a the eeepc-laptop module supports the
suspend ro ram and brightness keys. All other keys are handler by an acpid
event handler. But the scripts differ from the ones found in the eeeEvents rpm.

lspci would not show the wireless chip when doing a fn+f2 and lsmod did not
show the atk5k being loaded.

lspci will show the the atk5k chip when activated. for this you must enable it
in BIOS or make the fn+f2 key work, and you must use the pciehp module to
enable pci express hotplug. Additionally a newer ath5k driver is needed.

eeepc_laptop may work on some eeepc's but not the 900a.

It does work well, but the supporting scripts are different. In fact the eeepcs
are all different in some ways.

I am preparing RPMs for the eeepc 900a in BuildService and a wiki page with
description what I have done. We will see if we can close this report when that
is done.


--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >