Mailinglist Archive: opensuse-bugs (13056 mails)

< Previous Next >
[Bug 463288] New: sax2: Always use '-br' Xserver option
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Fri, 2 Jan 2009 09:34:19 -0700 (MST)
  • Message-id: <bug-463288-21960@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/>
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=463288


Summary: sax2: Always use '-br' Xserver option
Product: openSUSE 11.1
Version: Final
Platform: Other
OS/Version: Other
Status: NEW
Severity: Critical
Priority: P5 - None
Component: SaX2
AssignedTo: sndirsch@xxxxxxxxxx
ReportedBy: sndirsch@xxxxxxxxxx
QAContact: sax2-maintainer-bugs@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Found By: ---


Due to intel driver, which breaks the complete machine when '-br' Xserver
option is not used on i845G, SaX2 should always use this option when starting
the Xserver.

See upstream bugs

* http://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=17713
* http://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=19090

---
* The issue is that sax2, which runs during installation (and also on
LiveCD), does not use Xserver's "-br" option yet and the problem only
occurs when this option is not being set. This is the reasons why
xdm/gdm/kdm, which now use "-br" option by default, work after
installation (after being forced to reboot). Still it's a driver bug.
---

I wrote a /usr/bin/Xorg wrapper to always set '-br' option and then figured
out with ps, that it is started one time without -br option.

# sort -u ps_output
0:00 /bin/sh /usr/bin/Xorg -logverbose 255 -xf86config /tmp/sysdata-12998 :99
-ac
0:00 /usr/bin/Xorg.bin -br -logverbose 255 -xf86conf
0:00 /usr/bin/Xorg.bin -br -logverbose 255 -xf86config /tmp/sysdata-6477 :99
-ac

Unfortunately I couldn't find the location yet, where this happens. Marcus,
any ideas?


--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

< Previous Next >