Mailinglist Archive: opensuse-bugs (15856 mails)

< Previous Next >
[Bug 301992] New: graphics card cannot be configured during installation
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Mon, 20 Aug 2007 16:52:40 -0600 (MDT)
  • Message-id: <bug-301992-21960@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/>
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=301992#c1

           Summary: graphics card cannot be configured during installation
           Product: openSUSE 10.3
           Version: Beta 1
          Platform: x86-64
        OS/Version: openSUSE 10.3
            Status: NEW
          Severity: Normal
          Priority: P5 - None
         Component: Installation
        AssignedTo: bnc-team-screening@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
        ReportedBy: tilman@xxxxxxx
         QAContact: jsrain@xxxxxxxxxx
          Found By: Beta-Customer


Intel DQ965GF motherboard, on-board Intel graphics not used, Matrox G550 PCIe
graphics card, Acer AL1721 17" LCD. The installation itself runs correctly in
1280x1024 GUI mode, but at the end of the installation, the Hardware
Configuration screen displays:

* Grafikkarte:
* Monitor: (Bildseitenformat Nicht konfiguriert) - (800x600)
* Farbtiefe: 16 bit (65536 Farben)

Clicking on the title "Grafikkarten" pops up a message box:

Klicken Sie zum Ă„ndern auf die unterstrichene Einstellung.
[OK]

(click on the underlined setting to change) - which is what I just did - and
after clicking "OK" the same page reappears. The same happens if I click on the
"Change" menubutton at the bottom and select "Graphics card" there.

Meanwhile, console 1 displays the messages:

Died at /usr/share/sax/init.pl line 643.
ISaX: could not import file: /var/cache/sax/files/config at /usr/sbin/isax line
199.
[7 times]
Use of uninitialized value in string eq at /usr/share/YaST2/modules/XLib.pm
        line 434 (#1)
    (W uninitialized) An undefined value was used as if it were already
    defined. [etc. etc.]

Use of uninitialized value in concatenation (.) or string at
        /usr/share/YaST2/modules/XLib.pm line 451 (#1)
Use of uninitialized value in pattern match (m//) at
        /usr/share/YaST2/modules/XLib.pm line 465 (#1)
Use of uninitialized value in concatenation (.) or string at
        /usr/share/YaST2/modules/XLib.pm line 469 (#1)

/var/log/SaX.log has:

20-Aug 23:58:30 <I> Initializing...
20-Aug 23:58:32 <I> [ Sysp: Mouse detection data
        Mouse0    =>  Protocol   : explorerps/2
        Mouse0    =>  Device     : /dev/input/mice
        Mouse0    =>  Buttons    : 5
        Mouse0    =>  Wheel      : 1
        Mouse0    =>  Emulate    : 0
        Mouse0    =>  Name       : USB Mouse
        Mouse0    =>  VendorID   : 0x413c
        Mouse0    =>  DeviceID   : 0x3010
        Mouse0    =>  Profile    : <undefined>
        Mouse0    =>  RealDevice : /dev/input/by-id/usb-413c_3010-mouse
        Mouse0    =>  NutShell   : 0
]
20-Aug 23:58:32 <I> [ Sysp: Keyboard detection data
        Keyboard0 =>  XkbModel   : microsoftpro
        Keyboard0 =>  XkbLayout  : de
        Keyboard0 =>  XkbVariant : nodeadkeys
        Keyboard0 =>  Name       : AT Translated Set 2 keyboard
        Keyboard0 =>  VendorID   : 0x0211
        Keyboard0 =>  DeviceID   : 0x0001
        Keyboard0 =>  Profile    : <undefined>
        Keyboard0 =>  RealDevice : /dev/input/event0
]
20-Aug 23:58:32 <I> Sysp: Server detection data

and then ends. /var/log/Xorg.0.log shows it finds the two graphics controllers:

(--) PCI: (0:2:0) Intel Corporation 82Q963/Q965 Integrated Graphics Controller
rev 2, Mem @ 0x52b00000/20, 0x40000000/28, I/O @ 0x3410/3
(--) PCI:*(5:0:0) Matrox Graphics, Inc. MGA G550 AGP rev 1, Mem @
0x50000000/25, 0x52800000/14, 0x52000000/23, BIOS @ 0xfffe0000/17

and also knows which one to use:

(II) Primary Device is: PCI 05:00:0

The only error message is (appearing several times):

(EE) FBDEV(0): FBIOBLANK: Invalid argument


-- 
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.
< Previous Next >