Mailinglist Archive: opensuse-bugs (7967 mails)

< Previous Next >
[Bug 242059] New: GRUB does not work when using USB storage to boot/install from
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Sun, 4 Feb 2007 16:37:00 -0700 (MST)
  • Message-id: <bug-242059-21960@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/>
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=242059

Summary: GRUB does not work when using USB storage to
boot/install from
Product: openSUSE 10.3
Version: Alpha 0plus
Platform: Other
OS/Version: Other
Status: NEW
Severity: Normal
Priority: P5 - None
Component: Installation
AssignedTo: bnc-team-screening@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ReportedBy: mboman@xxxxxxxxxx
QAContact: jsrain@xxxxxxxxxx


Using mkbootdisk to create a bootable USB memory stick. Using a USB external
harddrive which contains all files.
The install goes through OK until the first boot, where GRUB only shows
"GRUB" in the upper left corner.
I tried to change the settings in the GRUB configuration during install but to
no avail.

Changed device.map from
(hd2) /dev/sda
(hd0) /dev/sdb
(hd1) /dev/sdc

To
(hd0) /dev/sda
(hd1) /dev/sdb
(hd2) /dev/sdc

Then changed the kernel and init lines accordingly.
Also changed where GRUB is installed from sdb to sda2

Using a USB memory stick but installing from an FTP source, the above works,
but not when the installation source is an external USB drive.


--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug, or are watching someone who is.

< Previous Next >