Mailinglist Archive: opensuse-bugs (8080 mails)

< Previous Next >
[Bug 241098] New: sax2 fails to configure external vga out correctly
  • From: bugzilla_noreply@xxxxxxxxxx
  • Date: Thu, 1 Feb 2007 07:11:09 -0700 (MST)
  • Message-id: <bug-241098-21960@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/>
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=241098

Summary: sax2 fails to configure external vga out correctly
Product: openSUSE 10.2
Version: Final
Platform: 32bit
OS/Version: Linux
Status: NEW
Severity: Major
Priority: P5 - None
Component: SaX2
AssignedTo: ms@xxxxxxxxxx
ReportedBy: reitenbach@xxxxxxxxxxx
QAContact: qa@xxxxxxx


the problem is more or less described here:
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=235127

as this bug was closed, as a duplicate, and the original bug was closed as
fixed too, I installed the sax patch, and tried to reconfigure the screen.

the LCD is setup correctly, 1680x1050, and the external vga connector is
configured with sax to be 1024x768.
But when connecting the projector to it, the screen is 1024x1024@60Hz, on the
left side, about 3-5 centimeters are missing (some contents I can see on the
notebook lcd)

in /etc/sysconfig/videobios, the following is configured:
VIDEOBIOS_PARAMETERS="30 1680 1050"


with the above line, 915resolution -l shows the following:

Intel 800/900 Series VBIOS Hack : version 0.5.2

Chipset: 945GM965G
BIOS: TYPE 1
Mode Table Offset: $C0000 + $269
Mode Table Entries: 36

Mode 30 : 1680x1050, 8 bits/pixel
Mode 32 : 800x600, 8 bits/pixel
Mode 34 : 1024x768, 8 bits/pixel
Mode 38 : 1280x1024, 8 bits/pixel
Mode 3a : 1600x1200, 8 bits/pixel
Mode 3c : 1920x1440, 8 bits/pixel
Mode 41 : 1680x1050, 16 bits/pixel
Mode 43 : 800x600, 16 bits/pixel
Mode 45 : 1024x768, 16 bits/pixel
Mode 49 : 1280x1024, 16 bits/pixel
Mode 4b : 1600x1200, 16 bits/pixel
Mode 4d : 1920x1440, 16 bits/pixel
Mode 50 : 1680x1050, 32 bits/pixel
Mode 52 : 800x600, 32 bits/pixel
Mode 54 : 1024x768, 32 bits/pixel
Mode 58 : 1280x1024, 32 bits/pixel
Mode 5a : 1600x1200, 32 bits/pixel
Mode 5c : 1920x1440, 32 bits/pixel

expected behaviour:
the external vga outlet should use the configured 1024x768@60Hz.


--
Configure bugmail: https://bugzilla.novell.com/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug, or are watching someone who is.

< Previous Next >