Mailinglist Archive: opensuse-autoinstall (79 mails)

< Previous Next >
Re: [suse-autoinstall] grub or lilo boot loader?
  • From: Anas Nashif <nashif@xxxxxxx>
  • Date: Mon, 11 Nov 2002 05:24:00 +0000 (UTC)
  • Message-id: <20021111052321.GD26235@xxxxxxx>
* Bernd Leibing <bernd.leibing@xxxxxxxxxxxxx> [Nov 08. 2002 23:44]:
> Anas Nashif wrote:
> >* Bernd Leibing <bernd.leibing@xxxxxxxxxxxxx> [Nov 07. 2002 21:34]:
> >
> >>
> >>Autoinstallation from a SuSE-8.1 repository, which was copied from a
> >>(german) SuSE-8.1 DVD also installs the grub bootloader for me.
> >>
> >>But when I switch to a repository which is based on the SuSE-8.1 FTP
> >>Distribution the same autoinst.xml configuration results in lilo getting
> >>installed.
> >
> >
> >Ok, LILO being installed on a new system is not something bad, it can
> >happen in different cases, i.e. Root on RAID/LVM or if grub can't be
> >used.
> >But in this case, it's a bug that was introduced after the release of
> >8.1 and now it's in the FTP dist. The latest update package fixes this.
>
> Which update package exactly?
> I merged all offical updates and the ones
> in ftp://ftp.suse.com/pub/people/nashif/autoyast2/8.1/RPMS into my
> repository, but I am still stuck with LILO
>
> Do I have to modify the root image in the boot directory of the repository?
Yes.

This is needed for any fix of bugs which happen during the initial
installation phase (before the system boots for the first time and
starts the configuration).

Anas


>
> Thanks
> Bernd
> --
> Bernd 'Bing' Leibing Computing Center, University of Ulm, Germany
> Email: <bernd.leibing@xxxxxxxxxxxxx> Tel. 0731-50-22516
> Homepage (PGP-Key): http://www.uni-ulm.de/~leibing O26/5215
--
Anas Nashif <nashif@xxxxxxxx>, SuSE Linux AG
Montreal (Laval), Canada

< Previous Next >
Follow Ups