Mailinglist Archive: opensuse (626 mails)

< Previous Next >
[opensuse] no X after switch to EFI boot / NVIDIA
Hello,
sorry I could not do much recherche.. It's hard without X.
Maybe someone has a clue, why Xorg does not launch after switch from BIOS boot to EFI boot.. Thank you for any hint.. maybe it's also obvious for someone...

First symptom, I have a different console font (I did never use kms before..). I tried to enable or disable modesetting (nomodeset / drm-nvidia.modesetting=0)..
There are two nvidia cards installed.. maybe it is a resource conflict, that did not appear at BIOS boot. Maybe I have some incompatible packages installed...

rpm -qa | grep -iE "nv-|nvidia|nouv"

nvidia-glG04-390.87-lp150.10.2.x86_64
xf86-video-nv-2.1.21-lp150.1.7.x86_64
x11-video-nvidiaG04-390.87-lp150.10.2.x86_64
nvidia-computeG04-390.87-lp150.10.2.x86_64
php7-iconv-7.2.5-lp150.2.15.1.x86_64
nvidia-gfxG04-kmp-default-390.87_k4.12.14_lp150.11-lp150.10.1.x86_64
libvdpau_nouveau-18.0.2-lp150.17.2.x86_64
Mesa-dri-nouveau-18.0.2-lp150.17.2.x86_64
xf86-video-nouveau-1.0.15-lp150.1.9.x86_64
libdrm_nouveau2-32bit-2.4.91-lp150.1.2.x86_64
unoconv-0.7-lp150.1.8.noarch
libdrm_nouveau2-2.4.96-lp150.245.1.x86_64

the output of x.org:
https://www.swabian.net/extern/problemnvidia/xsession
some important lines:
(EE) [drm] Failed to open DRM device for (null): -2
(EE) [drm] Failed to open DRM device for (null): -2

the dmesg output:
https://www.swabian.net/extern/problemnvidia/dmesg
when I try to start the displaymanager.service I get instantly:
[ 99.473246] resource sanity check: requesting [mem 0x000c0000-0x000fffff],
which spans more than PCI Bus 0000:00 [mem 0x000c0000-0x000dffff window]
[ 99.473347] caller _nv001169rm+0xe3/0x1d0 [nvidia] mapping multiple BARs

Thank you for any help

Paul Neuwirth

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups