Mailinglist Archive: opensuse (908 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] getting sensors to work
-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA256

On 2016-06-10 00:14, Mikhail Ramendik wrote:
Hello,

I'd like to control my fan speed. I have installed the sensors
package and ran sensors-detect (as root). Here is what I got at the
end:

Do you want to generate /etc/sysconfig/lm_sensors? (YES/no): Copy
prog/init/lm_sensors.init to /etc/init.d/lm_sensors for
initialization at boot time. You should now start the lm_sensors
service to load the required kernel modules.

The only non-commented line in the new etc/init.d/lm_sensors is:

HWMON_MODULES="coretemp nct6775"

That should be in file "/etc/sysconfig/lm_sensors", not in
"etc/init.d/lm_sensors"


You should have a file "/etc/init.d/lm_sensors" intact from the rpm
package "sensors". You probably replaced the correct init file with
the configuration file, so force install the rpm with YaST to correct
the situation. Or extract that single file from the rpm and copy it to
the correct place.


So how do I get hese modules to load? I do not know where
prog/init/lm_sensors.init is,

No need.

and besides, opensuse uses systemd, non sysv-init?

No matter. Init files are compatible.

- --
Cheers / Saludos,

Carlos E. R.

(from 13.1 x86_64 "Bottle" (Minas Tirith))
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v2.0.22 (GNU/Linux)

iF4EAREIAAYFAldZ7cgACgkQja8UbcUWM1xHTAD/W/TLpegEwSfdt1bl8R7NmE2O
JJt7TPiqVHli2U0eeA8A/3+4K9iQaOfTRmXQHlichfyBE53s47++Nb5HJh4QI3Rf
=T3af
-----END PGP SIGNATURE-----
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups
References