Mailinglist Archive: opensuse (1420 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] I don't know how to make bluetooth work in 13.1 XFCE
  • From: Greg Freemyer <greg.freemyer@xxxxxxxxx>
  • Date: Fri, 10 Jan 2014 18:03:20 -0500
  • Message-id: <CAGpXXZKRZQP7s6ufYcEBcoNKrey2Ns=zD+6mUneRKkn8e_=O=g@mail.gmail.com>
On Fri, Jan 10, 2014 at 5:48 PM, Carlos E. R. <carlos.e.r@xxxxxxxxxxxx> wrote:
-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA256



Hi,

I upgraded recently this laptop from 11.4 to 13.1. I also have a fresh 13.1
partition, the behaviour is the same in both sides.

In 11.4 bluetooth worked just fine.

In 13.1, I see this in the log when I connect the usb-bt dongle:

<3.6> 2014-01-10 23:44:22 minas-tirith bluetoothd 1764 - - Endpoint
registered: sender=:1.222 path=/MediaEndpoint/A2DPSource
<3.6> 2014-01-10 23:44:22 minas-tirith bluetoothd 1764 - - Endpoint
registered: sender=:1.222 path=/MediaEndpoint/A2DPSink


but nothing in the XFCE panel indicates it is working.

What should I do?

Punt?

bluez5 is not backward compatible with bluez4 and they can't be
co-installed. openSUSE 13.1 only has bluez5. I assume XFCE only
supports bluez4.

Totally untested, but you could try uninstalling bluez5 and install a
old version of bluez4 from KDE3:

https://build.opensuse.org/package/show?project=KDE%3AKDE3&package=bluez

fyi: fedora has the same problem:
http://osdir.com/ml/fedora-users/2013-12/msg00609.html


Greg
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups
References