Mailinglist Archive: opensuse (880 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] Thunderbird problems
On 16/08/13 08:36, Peter wrote:
On 15/08/13 22:23, Jim Sabatke wrote:
> snip
>
I am running Suse 12.2 and just upgraded to Thunderbird 17.0.7. I have
had this problem beginning several versions ago, for about the last year.

The symptoms are:

- I get "cannot connect to gmail server" errors. I have about a dozen
gmail accounts active in Thunderbird and it doesn't say which account. I
do get mail from some of them, but I haven't been able to determine if
it is with a certain account. Some accounts do have very large amounts
of emails in multiple folders.

- Starting Thunderbird, very often it "locks up" and I cannot scroll up
and down the list of accounts. Waiting for an hour or more doesn't help.

- Even if I can scroll and select an account, often selecting a new
email locks up that account. The selected message will not display, but
I can usually select another account and read mail normally.

snip

I've been using Thunderbird since v0.9 a decade or so back and generally it's been very reliable. However, for the most part that was with POP accounts. In the last couple of years I've added an IMAP account, and I've also set up a couple of other machines with fresh openSUSE / Thunderbird installations to check all my accounts (including the normally POP ones) via IMAP.

Basically, the IMAP access (on two accounts from completely different providers) seems very flaky, across multiple TB versions and different machines. I've had some lock-ups similar to those you mention. In particular, when clicking on an IMAP Inbox or subfolder the progress indicator will start animating, the message won't download, and whilst I can click around on other folders they generally all become locked in the same way. I have to restart Thunderbird, though on occasion I have to dig it out of the Task Manager and kill it.

In this most recent 17.0.7 version I've even noticed it locking up on my regular machine with my regular POP account, something that's never happened before. I've not filed bugs, used safe mode or delved deeper yet because it's generally sound, but I'm a bit concerned because stability has always been its great strength until now.

I have been using TB since it was first known as Netscape and I have never had a problem (with either POP or IMAP). My wife is using 17.07 daily without a hitch, and I am using 26.0a1 (called Daily - see the Header to this message) with no hassles.

If you are having troubles then I suggest you check your setup and especially any extensions you may have installed. Or you could (in YaST) delete 17.07 and re-install it.

BC

--
Using openSUSE 12.3, KDE 4.11.0 & kernel 3.10.5-1 on a system with-
AMD FX 8-core 3.6/4.2GHz processor
16GB PC14900/1866MHz Quad Channel Corsair "Vengeance" RAM
Gigabyte AMD3+ m/board; Gigabyte nVidia GTX550Ti 1GB DDR5 GPU


--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
References