Mailinglist Archive: opensuse (818 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] bind DNS: forwarders not working unless named is restarted
On 03/07/12 19:24, Per Jessen wrote:
lynn wrote:

On 03/07/12 13:07, Carlos E. R. wrote:
-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

On 2012-07-03 11:56, lynn wrote:


Lynn, I guess you've looked at _how_ they don't work? That is, is
forwarding attempted, but fails or is it not attempted at all?

Yes. /var/log/messages gives a clean bind startup, Our dynamic DLZ zones are loaded and work perfectly, Replication of the internal DNS partitions for AD between our two internal bind9 servers is also fine. If I add the forwarders to /etc/resolv.conf via Yast and remove them from /etc/named.conf, all is also OK.

The
former would indicate a network issue, the latter a bind issue (which I
tend to think is unlikely).

bind issues with openSUSE are not uncommon. e.g. there is still a bug in the latest version whereby the working directory is not writeable after a default install.

With updates, systemd does end up working quite well, but I certainly
wouldn't install 12.1 for anything with a long life expectancy.

Quite often you have no choice. One has to go in and make the best of what is already there.

There are NFS and Kerberos compatibility issues between 11.4 and 12.1. 12.1 on everything works. I'm sure that 11.4 on everything works too. Just not forwarding via named.
L x
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups