Mailinglist Archive: opensuse (1445 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] Radeon HD 6450
On 2012/03/11 21:27 (GMT-0400) Michael Fischer composed:

Ok, the Xorg binary was simply not where I expected it. Found it and
set the permissions.

Nope, without nomodeset, its goofed. Screen wrapped around at the 50%
mark as per an earlier post....

I guess I can run with vesafb (by cp xorg.conf.install to xorg.conf)
for now.

Off to order a variety of cheap Radeon and GeForce clones from newegg
to try (Radeon 5450, GeForce 210, GeForce 8400GS).

Before you do that, try this on cmdline instead of nomodeset:

video=1600x900@60

Substitute whatever your display's native resolution is for 1600x900. What display are you using? Could be that it is where the bug lies and only 12.1 figured out how to hit it. Could be a more complete xorg.conf WRT display characteristics is all you need.

Also, there may be Xorg startup and/or config parameters to try specific to troubleshooting whatever rv chip yours is, and other suggestions if only you weren't keeping Xorg.0.log a secret. One would be disabling EDID via xorg.conf*.

Believe it or not, sometimes Dell knows about stuff like this, and may have some help available if only you can figure out where to look.

Felix, thanks for all the tips and effort. Appreciated.
--
"The wise are known for their understanding, and pleasant
words are persuasive." Proverbs 16:21 (New Living Translation)

Team OS/2 ** Reg. Linux User #211409 ** a11y rocks!

Felix Miata *** http://fm.no-ip.com/
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups