Mailinglist Archive: opensuse (1445 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] 12.1 installation failure
  • From: Graham Anderson <graham.anderson@xxxxxxxxx>
  • Date: Sun, 11 Mar 2012 07:13:55 +0100
  • Message-id: <4814812.FPRV9UUHlm@excession>
On Saturday 10 Mar 2012 17:41:15 Michael Fischer wrote:
downloaded and burned 12.1 iso, 64bit

target machine: new Dell XPS X8300 6007BK
i72600
Radeon HD 6450
2x500GB disks in hardware raid

1) Initial bits of the install come up ok (get the initial menu)
2) Select "Installation"
3) screen goes to dark flat green, otherwise blank
4) wait a few seconds, hit ESC, screen goes blank white
5) and that's it. Nothing else happens or helps

Tried "Check Installation", which had the very odd result of
coming up ok, but with the screen wrapped 50% to the right
(i.e. the left half of the screen was on the right, and the
right half was on the left of the monitor).

It did a plain progress meter, eventually deciding that things were OK,
then went into the install screens. They "worked" although were still
wrapped around. (nice touch that it did detect the hardware raid and seemed
happy with it).

From what you describe here with the wrapping it sure sounds like an issue
with graphics drivers, the first thing to try would probably be to see if you
can continue with the installation by passing 'nomodeset' as a kernel boot
paramater.

To do this, enter the string "nomodeset", without quotes, into the field below
the menu options at the first installation choice screen that appears when you
boot from your media. Then select the Install option and see if the graphics
behave better.
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups
References